SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU!

'Erdoğan'ın asıl hedefi teşkilatlar değil belediyeler'

16 Ağustos 2017 Çarşamba 09:48

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Bir parti yetkilisine göre, (Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip) Erdoğan teşkilatlardaki değişim için bastırıyor ama asıl hedef yerel yönetimlerdeki değişim" dedi.

Selvi, bugünkü yazısında Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' diyerek teşkilatalra verdiği mesajın aslında belediye başkanlarını hedef aldığını savundu.

Selvi'nin iddiası şöyle:

"Erdoğan, belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili parti yönetimine çok önemli bir uyarıda bulunmuş, 'Adayları belirlerken illerdeki kısır kavgaları bir kenara bırakmalıyız' demişti.

Cumhurbaşkanı adayların belirlenmesinde ise çok önemli bir ölçü ortaya koyuyor, 'Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir göstergesi olacak. O titizlikle çalışmalıyız. Seçimlere bizim istediğimiz değil, kamuoyunun istediği adaylarla gireceğiz. Bunlar partinin sırtına binen değil, partinin yükünü alan, oylarını artıran adaylar olmalı.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlardaki değişim konusunda her gün dozu daha da artırıyor. Çıtayı daha da yükseğe koyuyor. Bir parti yetkilisine göre, Erdoğan teşkilatlardaki değişim için bastırıyor ama asıl hedef yerel yönetimlerdeki değişim."

'SEÇİM TARİHLERİ BELLİ OLDU'

 Öte yandan Selvi'nin verdiği bilgiye göre, yerel seçim 31 Mart 2019, başkanlık ve milletvekili seçimleri ise 3 Kasım 2019'da yapılacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.08.2017 11:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol