SEÇİM SONUCUNU ŞİMDİDEN AÇIKLADI!

AKP'li Erdoğan, seçimden galip çıkacağından emin olarak, “24 Haziran’dan sonraki ilk ziyaretimi Bakü’ye yapacağım” dedi.

25 Nisan 2018 Çarşamba 16:31

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı ortak açıklamada, 24 Haziran seçimlerinden galip çıkacağından emin bir ifadeyle, “24 Haziran’dan sonraki ilk ziyaretimi Bakü’ye yapacağım” dedi.
Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Önümüzdeki en büyük proje TANAP’ın açılışını yapacağız. Haziran ayı başlarında yapacağız. Seçim öncesinde milletimiz ve dünyaya bir müjdemiz olacak. Cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan’a yapmıştım. İnşallah ben de ilk yurt dışı ziyaretimi 24 Haziran’dan sonra Azerbaycan’a gerçekleştireceğim.
Bugün Aliyev ile samimi bir görüşmemiz oldu. Heyetler arası görüşmede de bakanlarımızın birebir görüşmelerini ortaya koydular. Bakü’de geçtiğimiz yıl demiryolu açılışını gerçekleştirmiştik. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde aramızda yeni projeler var bunları hayata geçireceğiz. Ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişimiz olacak.
Yakın zamanda TANAP’ını açılışını yapacağız. Türkiye’de bir numaralı yardımcı Azarbeycan olmuş olacak. En önemli hedef savunma sanayiinde atacağımız adımlar. Ülkelerimiz arasındaki işbirliği ve dayanışma bugün de aynı şekilde devam ediyor. Ortak duruşumuz Karabağ’da da Afrin’de de kendini göstermiştir.
Azerbaycan yönetimi başta FETÖ olmak üzere terörle mücadelede bize destek veren ülke olmuştur.
Konsey Toplantısı krtik kararların alınmasında son derece faydalı olmuştur. Az önce imzalanan anlaşmalar bunun kanıtıdır.
Bana ve heyetime gösterdiğiniz misafirperverlik için hepinize teşekkür ediyorum.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol