SEÇİM HIRSIZLIĞINA KARŞI MÜTHİŞ ÖNLEM...

CHP’den seçim hırsızlığına karşı müthiş önlem…

09 Mayıs 2015 Cumartesi 12:19
SEÇİM HIRSIZLIĞINA KARŞI MÜTHİŞ ÖNLEM...

 CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, seçim güvenliği konusunda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)’na yaptığı başvuruda, AGİT’in uluslararası sözleşmeler ve Anayasa’dan kaynaklanan görev ve yetkilerini kullanmasını talep etti.

Kart, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Gözlemci Heyet Başkanlığına seçim güvenliği konusunda başvurdu.
CUMHURBAŞKANI VE AKP’Yİ ŞİKAYET ETTİ
Başvuruda, Cumhurbaşkanı ve siyasi iktidar eliyle “devlet nüfuzunun-yetkisinin kötüye kullanıldığı” iddia edildi.
AGİT’E ÇAĞRIDA BULUNDU
“Anayasal darbe boyutlarına ulaşan ihlallerin” 7 Haziran seçimleri öncesinde seçim güvenliğini tehdit eder hale geldiği öne sürülen başvuruda şöyle denildi:
“Öyle ki bu ihlaller sürdüğü ve engellenemediği takdirde, 7 Haziran seçimlerinde ‘seçimlerin meşruiyeti’ tartışmasının yaşanması kaçınılmazdır.
AGİT’in görevi 7 Haziran tarihiyle sınırlı değildir. Seçim ihlallerine ve haksız oy teminine yol açan nüfuz suistimallerinin ve hak ihlâllerinin daha önceden belirlenmesi, ilgililerin uyarılması ve haklarında hem idari ve hem de adli yönlerden yasal süreçlerin başlatılması zorunluluğu vardır.”
AGİT ile Türkiye arasındaki üyelik ilişkisine işaret edilen başvuruda, “AGİT’in misyonu ve sorumluluğu, uluslararası sözleşmelerin bağlayıcılığı, Anayasanın 90/5.maddesi ve sair mevzuat; AGİT Heyetine bu konuda görev, yetki ve sorumluluklar yüklemektedir. Türkiye’de anayasal kurumların işlevini kaybetmesi ve iktidar eliyle askıya alınması vakıası da göz önüne alındığında; bu sorumluluğun daha da ivedi bir hal aldığı açıktır” denildi.
Başvuruda, AGİT’in uluslararası sözleşmeler, hukuk ve Anayasanın 90/5. maddesinden kaynaklanan görev ve yetkilerini kullanması talep edildi.
KAYNAK:ANKA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.05.2015 12:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol