Seçim Hilesi Sandığa Gitmeden Başladı!

YSK'nın 31 Mart yerel seçimlerine dönük İstanbul için iptal kararı konuşulmaya devam ederken, tartışma yaratan başka bir gelişme yaşandı.

22 Mayıs 2019 Çarşamba 15:30
Seçim Hilesi Sandığa Gitmeden Başladı!

YSK'nın 31 Mart yerel seçimlerine dönük İstanbul için iptal kararı konuşulmaya devam ederken, tartışma yaratan başka bir gelişme yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına hizmet veren İstanbul Halk Ulaşım A.Ş, Haliç Kongre Merkezi'nde dün bir iftar düzenledi. İftara, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz katıldı.

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun iftara davet edilmemesi tepki çekti. İftara, İBB'nin son seçilen Başkanı İmamoğlu'nun çağrılmaması ve Yıldırım ile Yavuz'un iftara çağrılarak, belediye çalışanlarına siyasi propaganda yapması tartışma yarattı.

Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftardan sonra, Türkiye Ayakkabı Sektörü geleneksel iftar programına da katıldı.

PROPAGANDA YAPTI

Yıldırım konuşmasına, “Bugün iftardan önce 5 tane halk otobüsü firmasının başkan ve yöneticileriyle, İETT ve belediye yetkilisi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Sizlerin konularını görüştük" diyerek başladı.

Yıldırım, "Bugünkü toplantının iki tane önemli müjdesi var. Bunlardan bir tanesi, sizin belediyeden alacağınız hak edişler. Onlar ödenecek. Onun kararı alındı. Arkadaşlarla görüştük inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde ama mutlaka bayramdan önce bu paralarınızı alacaksınız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

"45 TL'LİK FARKI BELEDİYE DESTEK OLARAK SİZE VERECEK"

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz öğrenci akpili 85 TL'den 40 TL'ye düştü. Tabii aradaki farkın ne olacağını merak ediyorsunuz. Oradan oluşan fark 45 TL.  45 TL'lik farkı belediye destek olarak size verecek. Dolayısıyla siz zarar etmeyeceksiniz, belediye  desteklemek suretiyle bu farkı size verecek." 

23 Haziran seçimini İstanbul'un bayramı olduğunu belirten Yıldırım, “Şimdi de bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramınız mübarek olsun. Daha sonra da kurban bayramı var. İki bayram arasında da, 23 Haziran'da da bir bayram var. İstanbul'un bayramı var. İstanbul'un bayramını da hep beraber kutlamaya hazır mısınız" dedi. 

Haliç Kongre Merkezi'nde bulunan ikinci iftar programına geçen Binali Yıldırım buradaki konuşmasında ise, "Nasip olursa, desteklerinizle Belediye Başkanı seçilirsem Türkiye'de 16 yıldır yaptıklarımın çok daha güzelini bu güzel şehre yapmak için gayret edeceğim" dedi. (Odatv)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol