'SAYILMAMIŞ 5.5 MİLYON OY VAR...'

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Ataşehir'de seçim kurulu önünde olduğunu ve henüz oyların sayılıp, YSK'nın sistemine girilmediğini belirterek, çarpıcı açıklamalar yaptı:

16 Nisan 2017 Pazar 21:10
'SAYILMAMIŞ 5.5 MİLYON OY VAR...'

"YSK veri akışını yine kesti. Açılan sandık ile sayılan sandık farklıdır. Tüm veriler girildiğinde sonuç hayıra dönüşebilir. Şu anda yüzde 24'lük bir sandık henüz sayılıpta YSK'nın sistemine girilmemiştir. Bu çok önemli bir rakamdır. Sabaha kadar buralarda olacağız. Kadıköy'de bile sisteme oyların girişine başlanmadı. Küçük iller bitti ama büyük illerde daha sisteme giren oy yok."

AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener de, YSK'nın açılan sandık oranını yüzde 90 olarak açıkladığını belirterek, " Bu hala hayır sonucunun çıkacağı anlamına gelmektedir. Sayılmamış 5.5 milyon oy demektir." ifadelerini kullandı.

CHP'li Bülent Tezcan katıldığı canlı yayında seçim sonuçlarına ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Tezcan, 'elimizdeki verilere göre sandıkların yüzde 53'ü açıldı. Açılan sandıklara göre Hayır oyları önde' dedi.
İşte Tezcan ifadeleri:
“Şimdi doğal olarak siz ve diğer kanallar Anadolu Ajansı verilerini paylaşıyor. Bu veriler gerçek veriler değil. Bizim elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Merkezi olarak biz de takip ediyoruz. Bütün Türkiye’de 53.4’ünü girdik. Buna göre 50.8 hayır önde, 49.2 evet önde. Doğu ve Güneydoğu bizde ilk önce girdi. Bizim verilerimize göre yüzde yüzü kapanmış sandıklar yok. “

Buna karşın Yüksek Seçim Kurulu, sonuç açıklamamışken Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Anadolu Ajansı’nın verilerine göre zafer ilan edip açıklama yapacak olması tepki çekti. Yüksek Seçim Kurulu, sandıklardan kendisine gelen verilerin sadece yüzde 80’ini açıklamışken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi arayıp tebrik etmesi şaşkınlık yarattı.
YSK, sandıklardan kuruma gelen sonuçların sadece yüzde 80’ini açıklamışken Cumhurbaşkanı ve Başbakan zafer ilan etti. Erdoğan; AKP, MHP ve BBP genel başkanlarını arayıp tebrik etti. Başbakan Binali Yıldırım ise twitter’da zafer videosu paylaşıp balkon konuşması yapacağını belirtti. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise yazılı açıklama yaparak ‘MHP sözünün ardında durdu. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP’ye şükranlarımı sunuyorum’ dedi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Anadolu Ajansı’nın açıkladığı seçim sonuçlarına ilişkin seçim bölgesi Gaziantep’te bir açıklama yaptı. Şimşek, “Ben bütün ekimizi canı gönülden kutluyorum. Geneli üzerine yorumu sayın Başbakanımız yapacak. Allah’ın izniyle biz dün olduğu gibi milletimize yarın da hizmete devam edeceğiz.” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.04.2017 21:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol