SARAYIN ADAYLARI...

AKP´nin 7 Haziran seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu´na teslim ettiği listelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde kendisiyle çok yakın çalışmış isimlerin yanı sıra, yakın çalışma arkadaşlarının akrabaları da var.

08 Nisan 2015 Çarşamba 18:12
SARAYIN ADAYLARI...
İşte o isimler:
ERDOĞAN´IN DAMADI BERAT ALBAYRAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın damadı Berat Albayrak, İstanbul 1. bölge 6 sıra adayı olarak AK Parti listesine girdi.

ERDOĞAN´IN DANIŞMANI MUSTAFA VARANK´IN KUZENİ FATMA VARANK
AK Parti Listesinde yer alan isimlerden ilgi çekenlerden biri de Fatma Varank. İstanbul aday listesinde yer alan Fatma Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a en yakın isimlerden, danışmanı Mustafa Varank´ın kuzeni. 

Fatma Varank, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Fatma Varank, 2012-2013 yılları arasında Ankara 1. Bölge Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Üyeliği görevi esnasında Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi İmar Planlarına onay veren isimler arasında yer aldı.

ERDOĞAN´IN BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDEKİ EN YAKININDAKİ İSİM; MÜCAHİT ARSLAN
Gerek Erdoğan´ın hapishane günlerinde, gerekse Parlamentoya ilk girdiği ve Başbakan olduğu dönemde, hep yanında olan isim Mücahit Arslan idi. Bugüne kadar siyasete aktif olarak girmeyen Arslan, bu seçimde Ankara 1. Bölge´den bu seçimde aday oldu.

ERDOĞAN´IN METİN YAZARI AYDIN ÜNAL
Yine Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde, metin yazarı grubunun başında yer alan, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte de Erdoğan´la birlikte Köşk´e çıkan ekipte yer alan Aydın Ünal da, aday. Ünal, Ankara´dan AK Parti adayı olarak listeye girdi.

ERDOĞAN´IN AVUKATI DA LİSTEDE
AKP Listesinde dikkat çeken bir başka isim de, Afyon 2. sıradan aday olan avukat Ali Özkaya. Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın avukatı. Özkaya´nın kardeşi Muharrem Özkaya da, son HSYK seçiminde, HSYK üyesi olmuştu.

BAŞBAKANLIK DÖNEMİNDEKİ KAMU DİPLOMASİSİ KOORDİNATÖRÜ CEMALETTİN HAŞİMİ´NİN BABASI DA AK PARTİ ADAYI
Başbakanlığı döneminde Erdoğan´ın en yakın çalışma arkadaşlarından Cemalettin Haşimi´nin babası Haşim Haşimi de AKP´den aday. 

Haşim Haşimi, daha önce de Refah Partisi ve Fazilet Partisi´nden toplam iki dönem vekillik yapmıştı. 

Cemalettin Haşimi, Erdoğan´ın Başbakanlığı dönemindeki yakın çalışma arkadaşların biri olarak tanınıyor. Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, Davutoğlu´nun Başbakanlığı döneminde de bu görevine ek olarak Basın Yayın Genel Müdürlüğü´ne atanmıştı

ÖNCE ERDOĞAN´IN, SONRA DAVUTOĞLU´NUN DANIŞMANI ERTAN AYDIN
Ertan Aydın, Başbakanlığı döneminde uzun süre Erdoğan´ın danışmanlığını yaptı. Davutoğlu Başbakan olduğunda da bu görevine devam etti. 

Ertan Aydın için, Başbakanlık ile Saray arasındaki 'iletişim sağlayan isim' olarak Ankara kulislerinde bahsedildi. Ertan Aydın da, bu seçimde vekil olmak için danışmanlıktan istifa etmişti. AKP listesine en üst sıralardan girmeyi başardı.

ERDOĞAN´IN TBMM´DEKİ ÖZEL KALEMİNİN EŞİ DE ADAY
AK Parti´de dikkat çeken adaylardan biri de Lütfiye Selva Çam. Ankara 2. bölge 3. sıra adayı Selva Çam, halen TİKA Başkanlığı yapan Serdar Çam´ın eşi. Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde, TBMM´deki makamında özel kalem müdürü olarak görev yapan Serdar Çam, AK Parti içinde Erdoğan´a en yakın isimlerden biri olarak tanınıyor.

ERDOĞAN´A EN YAKIN BÜROKRATLARDAN NACİ AĞBAL
Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde çok uzun süre Maliye Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Ankara kulislerinde, Erdoğan´ın ekonomi alanında en çok güvendiği bürokratlar arasında hep ismi anıldı. Ağbal, bu seçimlerde aday olmak için Müsteşarlık görevinden ayrıldı. Bayburt´ta ilk sıradan aday oldu.

PARTİ ŞARKILARINI HAZIRLAYAN ŞARKICI UĞUR IŞILAK
AKP listesinde dikkat çeken bir isim ise, sanatçı Uğur Işılak oldu. AK Parti´nin seçim müziklerini hazırlayan Işılak İstanbul 3. bölgeden aday oldu




yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.04.2015 18:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol