'SARAY'DAN FİDAN KAÇIRMA' FİLMİ...

CHP'li Haluk Koç, "Şu anda oynayan filme Saray'dan Fidan kaçırma, diyebiliriz" dedi.

12 Şubat 2015 Perşembe 14:03
'SARAY'DAN FİDAN KAÇIRMA' FİLMİ...

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hakan Fidan'ın milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifasını değerlendiren Koç, "Bu kişi taşıdığı bütün sırlarla beraber sarayın gemisinden ineceğini söyledi. Devletin en önemli kurumlarının başında gelen MİT'te başkanlık yapmış bir kişinin görevi boyunca taşıdığı sırlarla beraber görevinden çekilerek siyasete girmesi yadırganacak bir olay. Alışılagelmiş bir olay değil. O noktada görev yapanlar görevden ayrıldıktan sonra kendi sırlarıyla bir köşeye çekilirler. Son dönemde Milli İstihbarat Teşkilatı kavramı bir kenara bırakıldı. Özel bir aileyi özel kişileri koruma gayretine giren özel istihbarat teşkilatı manzarasının ortaya çıkması. Mevcut siyasi iktidarın korumacılığına bir şekilde soyunduysan mevcut siyasi iktidarın suç ortaklığına sürüklenmişsen şimdi siyasete girmenin ne getireceğini ne götüreceğini tartışmak gerekiyor. Her mevkinin tek muktediri olan başmuktedir acaba alttan alta kendi adamları tarafından mı kuşatılıyor. Şu anda oynayan filme saraydan Fidan kaçırma diyebiliriz" dedi.

"ÖN SEÇİME GİRECEK ADAYLARDAN 5 BİN LİRA ALINACAK"

Konuşmasında CHP'deki seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Koç, aday adaylarından alınacak ücretleri açıklayarak "Merkez Yönetim Kurulumuzda haziran seçimleriyle ilgili takvim çerçevesinde bazı çalışmalar gerçekleştirildi. Pazar günü toplanacak Parti Meclisinde de hem CHP tüzüğü çerçevesinde hem Siyasi Partiler Yasası çerçevesinde adaylarımızı hangi seçim bölgesinde hangi yöntemlerle belirleyeceğimiz kararlaştırılacak. Adaylık için başvuracak aday adaylarından alınacak ücretler belirlendi. Kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, normal adaylardan yani ön seçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden 2 bin 500 lira ücret alınacak. Niye bu ücret diye akla gelebilir. Tüzüğümüz gereği yüzde 85 oranından ön seçim yapacak CHP. Bir merkez yoklaması değil. Buna göre belirli bir miktar alınması kararlaştırıldı" diye konuştu.

"CHE GUEVARA ONU ÖNÜNDE GÖRDÜĞÜNDE MEZARINDA TERS DÖNMÜŞTÜR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Küba ziyaretini değerlendiren Koç, "Seçimlere siyasetin üzerine örtülen aslında pek de sır olmayan çeşitli senaryoların gölgesinde gidiyoruz. Ak Parti'nin kurduğu yapay siyasi imparatorluğun ciddi sarsıntılar geçirmeye başladığını tespit ediyoruz. Kaçak Saray'da bunalan mevcut cumhurbaşkanı kendisini Latin Amerika'ya attı. Küba'ya geçti. Küba Bağımsızlık Savaşı'nın Küba'da emperyalizme karşı verilen mücadelenin kahramanlarının mzüe evlerini gezdi. 68 kuşağının sembolü olan emperyalist baskıya karşı Che Guevara'nın fotoğrafının önünde resim verdi. Herhalde Che Guevara onu önünde gördüğünde mezarında ters dönmüştür" ifadelerini kullandı.

"MİT'TE BAŞKANLIK YAPMIŞ KİŞİNİN SİYASETE GİRMESİ YADIRGANACAK OLAY"

Milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan ile ilgili değerlendirme yapan Koç, "Kaçak Saray'da her şeye egemen olmaya çalışan kişi gittikçe karantinaya alınıyor. Bu bir siyasi karantina. Uzun yıllardır kendi hırslarına, isteklerine, planlarına uygun bir şekilde mesaiye zorladığı en önemli kurumun başındaki kişi, onun hilafına aday olduğunu açıkladı. Görevinden istifa etti. Hakan Fidan'dan bahsediyorum. Bu kişi taşıdığı bütün sırlarla beraber sarayın gemisinden ineceğini söyledi. Devletin en önemli kurumlarının başında gelen MİT'te başkanlık yapmış bir kişinin görevi boyunca taşıdığı sırlarla beraber görevinden çekilerek siyasete girmesi yadırganacak bir olay. Alışılagelmiş bir olay değil. O noktada görev yapanlar görevden ayrıldıktan sonra kendi sırlarıyla bir köşeye çekilirler. Son dönemde Milli İstihbarat Teşkilatı kavramı bir kenara bırakıldı. Özel bir aileyi özel kişileri koruma gayretine giren özel istihbarat teşkilatı manzarasının ortaya çıkması. Mevcut siyasi iktidarın korumacılığına bir şekilde soyunduysan mevcut siyasi iktidarın suç ortaklığına sürüklenmişsen şimdi siyasete girmenin ne getireceğini ne götüreceğini tartışmak gerekiyor. Her mevkinin tek muktediri olan başmuktedir acaba alttan alta kendi adamları tarafından mı kuşatılıyor. Şu anda oynayan filme saraydan Fidan kaçırma diyebiliriz" şeklinde konuştu.

"OSMANLI DERKEN BUNLAR TAM BİZANS'I YAŞAMAYA BAŞLADI"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa süreci üzerinden seslenen Koç, "Bana düşen şu anda aferin Ahmet Bey, sen bu yolda devam et. Aferin Bay Ahmet, sen bu yolda devam et, demek düşüyor. Sayın Davutoğlu'nun yavaş yavaş başbakanlığa ısındığını görüyoruz. İşin özeti Osmanlı derken bunlar tam Bizans'ı yaşamaya başladı. Kafalarında dillerinde Osmanlı ama çevirdikleri film, tam Bizans. Kim kimin yanında kim kiminle saf tutuyor, ortalık toz duman. Ak Parti'de kartlar yeniden karılmaya başlandı. Siyasi oyun yeniden kuruluyor" açıklamasında bulundu.

"TEK BAŞINA TECRİT EDİLMEYE ÇALIŞILAN BİR YAPI VAR"

Hakan Fidan'ın istifa tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Fidan'ın adaylığı hakkında farklı düşündüğü iddiaları sorulan Koç, "Ben Osmanlı derken Bizans'a gittiler, dedim. Bizans nesiyle tanınır? Entrikalarıyla tanınır. Ben sadece bir siyasi gözlemimi ifade ettim. Tek başına tecrit edilmeye çalışılan bir yapı var. Sen kendi işine bak denen bir yapı var. Altta önümüzdeki dönem hesap verme noktasında o kişiyi tek başına bırakma gayretleriyle etrafının boşaltılması var. Ne kadar kendini reis diye tabir edersen et, sen yolsuzluklar malul bir kişisin. Herkes senden kaçmaya çalışıyor" dedi.

"7 İLE 10 GÜN ARASINDA BİR SÜRE VERİLECEK"

CHP'de aday adaylığı başvuru tarihinin belirlenip belirlenmediği sorulan Koç, şunları kaydetti: "Kafamızda bir tarih var ama bizim tüzüğümüz gereği bu tarihi belirleme Parti Meclisinin yetkisinde. Pazar günü tarih belirlenecek ama önümüzdeki hafta içerisinde olacak. 7 ile 10 gün arasında bir süre verilecek"
Bahar DEMİREL / ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.02.2015 14:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol