'Sarayda Mitomani Salgını Var...'

CHP'nin Twitter hesabından çok konuşulacak bir video yayınlandı. Videoda Erdoğan'ın konuşmaları ve gerçekler yer aldı. Videoda "yalan" denilerek Erdoğan'ın sözlerine 'gerçek'lerle cevap verdirildi.

29 Nisan 2020 Çarşamba 07:35

"Sokakta virüs, sarayda mitomani salgını... Mızrak çuvala sığmıyor, gerçekler AKP Genel Başkanı'nı doğrulamıyor" denirek CHP'nin Twitter hesabından bugün bir video yayınlandı. Videoda Erdoğan'ın sözlerinde 'yanlışlar'a ve 'yalanlar'a yer verildi.

Videoda "7 yalan", "7 gerçek" ve bir de "bonus" yer aldı. Videoda Erdoğan'ın konuşmaları ve gerçekler yer aldı. Videoda "yalan" denilerek Erdoğan'ın sözlerine 'gerçek'lerle cevap verdirildi. Cevap verenler arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

Videonun başında "Yalansa mitomanın kralı belli, Bir atışta 7 tane..." denildi.

Videoda "mitomani" ve "mitoman" sözcükleri dikkat çekti.

Mitomani; yalan söyleme hastalığı anlamına gelirken mitomani hastalığına yakalana kişilere ise "mitoman" adı veriliyor.

"Yalan 1" denilerek, Erdoğan'ın koronavirüs sürüceiyle ilgili, "Rabbimize binlerce şükürler olsun ki bu zorlu süreçte alnımızın akıyla çıkmayı başardık" sölerine yer verildi.

"Gerçek 1" denilerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ahmet Hakan'ın programındaki sözleri ekrana getirildi. Soylu, "Sağlık Bakanı maske alamadı sayın Ahmet Hakan. Sağlıkçılara bir maske veremedik" diyor.

"Yalan 2" denilerek Erdoğan'ın, "yurt dışında yaşayıp da ağır hastalık geçiren ve bulundukları yerlerde tedavileri yapılmayan ve ya yapılanmayan vatandaşlarımızı da sahipsiz bırakmadık" dediği görüntüler paylaşıldı.

"Gerçek 2" denilerek İsviçre'de yaşayan Yasemin isimli yurttaşın sözlerine yer verildi. Yasemin isimli yurttaş, "3 haftadır ailece bu hastalığı çekiyoruz. 2 tane çocuğum var, 3 odalı evdeyiz. Halimiz çok zor ilgilenen, bakan yok. Kalkıp çorba pişirecek durumum yok. Kardeşimde kuru öksürük var, 21 gündür biz böyleyiz. Şu halimize bir bakın. Yalvarıyorum Fahrettin Koca, bakanım ne olursun yalvarıyorum, bizi götürün" diyerek yardım istiyor.

"Yalan 3'te ise Erdoğan'ın Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptırdığı sahra hastanesi ile ilgili sözleri yer aldı. Erdoğan, "Adana şu anda zaten hastane, yatak kapasitesi ile de doygun şehirlerimizden bir tanesi. Adana'nın bu sıkıntılarını biz çoktan yerine getirmiş durumdayız. Demek ki bunun Adana'da ne var ne yok bundan da haberi yok" dedi.

"Gerçek 3'te ise Sağlık Bakanı Faherettin Koca'nın açıklamaları ekrana getirildi. Koca, "Adana özeline baktığımızda, Adana'da yoğun bakım yatak sayımız ve genel yatak sayımızda Türkiye ortalamasının çok altından olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullanıyor. 

"Yalan 4" denilerek Erdoğan'ın, "Eğitim, umre veya kısa süreli seyahat için gitmiş bulunan 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik, önce yurtlarda karantinaya aldık. Sağlıklarından emin olduktan sonra da evlerine yolcu ettik" sözleri yer aldı.

"Gerçek 4" denilerek koronavirüs eğitim seminerinde bir doktorun, "Görünüşe göre kötü başladık. Nasıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya olmamayı umuyoruz. Aslında baya kontrollü gidiliyordu. Ama umre işi mahvetti ve şu an artık binlerle konuşabiliriz vaka sayısı olarak" sözlerine yer verilirken AKP teşkilatlarının umreden gelenlere yaptığı ziyaretler ekrana yansıtıldı. Daha sonra ise yurtdışından gelenleri karantina yurtlarına götüren otobüsten bir kadının indirilerek götürüldüğü diğer yurttaşların itiraz ettiği görüntülere yer verildi.

"Yalan 5" denilerek Erdoğan'ın, "Biz kendimize yeterli olmanın ötesinde dostlarımıza destek verecek bir seviyeye ulaştık" sözleri yayınlandı.

"Gerçek 5'te ise Erdoğan sözlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözleri ile yanıt verildi. Çavuşoğlu'nun, "Aralarında İngiltere, İtalya ve İspanya gibi önemli müttefiklerimizin de bulunduğu 34 ülkeye yardım elimizi uzattık. Kendimizin tıbbi ekipman ihtiyacı olmasına rağmen" sözleri yer aldı.

"Yalan 6'da ise Erdoğan'ın açılışını yaptığı Başakşehir Şehir Hastanesi ile ilgili sözleri yer aldı. Erdoğan konuşmasında, "Başakşehir Şehir Hastanesine hem yol, hem metro gelmiş olacak. Zira burayı Büyükşehir Belediyesi daha önce Ak Parti'de olduğu için Ak Parti Büyükşehir Belediyesi yolunu ve metrosunu yapacaktı tabi bu beyefendi, yeni gelen ne yazık ki ne yolu ne metroyu yapamam deyince biz de iyiki iktidardayız, hemen talimatı verdik ve yolunu da metrosunu da biz yapmak suretiyle Başakşehir Şhir Hastanesi'nin o ihtiyacını da gidermiş oluyoruz." diyor.

"Gerçek 6'de denilerek ise CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın Meclis'te yaptığı basın toplantısı görüntüleri ile cevap verildi. Altay o açıklamasında Başakşehir Şehir Hastanesi ile ilgili şunları söylüyor:

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolunu da Ekrem İmamoğlu yapmamış. Ayıp. Bu Allah'tan korkmamak, kuldan utanmamaktır. 2018'de İBB bu yolu yaptırdığı firmayı Ortaköy-Dolmabahçe Tüneline sevk etmiş. 'Sen burayı bırak, burası dursun' demiş. Yol bunun için geçikmiş. Mevlüt Uysal'ın Kadir Topbaş'ın günahının faturası da Ekrem İmamoğlu'na kesilmiş. Ve bugün bununla ilgili hayasızca itham edilebiliyor. 

Son olarak "Yalan 7" denilerek Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin yardımlarının engellenmesi, yasaklanması, soruşturma açılmasıyla ilgili yaptığı açıklama yer aldı. Erdoğan, "Belediyelerin yardımlarını engellediğimiz yanında, ısrarında işte bu hastalıklı zihniyet vardır" diyor.

CHP'nin hazırladoğo videoda yine Erdoğan'ın sözlerine "Gerçek 1'de olduğu "Gerçek 7'de de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdirilmiş. Soylu, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında şunları söylüyor:

Konya Belediyesi'nden, Ankara Belediyesi, İstanbul Belediyesi'ne... Konya Valisi hemen Belediye Başkanımız ile görüştü ve Belediye Başkanımız kampanyayı durdurdu. Diğer 2 belediye başkanı bunu durdurmayacaklarını, devam edecekelerini ifade edince biz de elimizdeki başka bir yetkiyi kullandık. Kanun diyor ki siz bu hesapları bloke ettirebilmek... Kolluk güçlerinizi kullanabilme hakkınıza sahipsiniz. 

BİR DE BONUS YAYINLADILAR: 15 SENE ÖNCE FIRIN YOKTU

CHP'nin videosunda 'Bonus' denilerek ise Erdoğan'ın şu konulmasına yer verildi:

Bakın Türkiye'de acaba 15 sene önce acaba evlerde biz fırın bulabiliyor muyduk? Acaba evlerde buzdolabı bulabiliyor muyduk. Çamaşır makinesi bulabiliyor muyduk?

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.04.2020 07:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol