SANKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ!

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, "Okullarda mescid olmalı" dedi.

31 Mart 2013 Pazar 14:39
SANKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ!

 BURSA'da düzenlenen toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, okullarda ve tüm devlet dairelerinde mescit olması gerektiğini ifade ederek, "Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede devlet dairelerinde namaz kılmak isteyen veli, öğretmen, öğrenci ve memurlara namaz kılacak mekanların tahsis edilmesi sosyal devletin zaruri görevidir" dedi. 

Memur-Sen Bursa Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, okullarda mescit olmasının gerekli olduğunu ifade ederek, "Biz yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede devlet dairelerinde namaz kılmak isteyen veli, öğretmen, öğrenci ve memurlara namaz kılacak mekanların tahsis edilmesi sosyal devletin zaruri görevidir. KEKS'çiler Avrupa'ya bir baksın. Avrupa ülkelerinde adamların donanmasında, gemisinde bile ibadet yapacakları kilise mekanları var. Dinden korkanlar, başörtüsü ve dini duyduğunda kırmızı görmüş boğaya dönenler bu milletin mayasını anlayamayan zavallılardır" dedi. 
İSTİFA ETSİN ÇÜNKÜ İZMİR'E YAKIŞMIYOR 
İzmir Valiliği tarafından yayınlanan bir genelgeyle kamu kurumlarına başörtüsü yasağı getirildiğini ve bu konuyla ilgili İzmir Valisi ile görüşmelerde bulunduğunu da belirten Gündoğdu, "Sayın valimle görüştüm. Yaptığının yanlış olduğunu ve bu yanlıştan dönmesi gerektiğini söyledim. Sayın Vali 28 Şubat sürecinde mi atandı? Darbeciler hala iktidarda mı zannediyor? Yoksa bu iktidarın ve gerçek sivil toplum örgütlerinin referandum başta olmak üzere oluşturduğu yeni iklimde valilik yaptığını bilmiyor mu bilemiyorum. Ama ya darbecilere hizmet etsin ya da millete. Millete hizmet kılık kıyafet yönetmeliğine sığınılarak olmaz. İstifa etsin çünkü İzmir'e yakışmıyor. Türkiye'ye yakışmıyor" diye konuştu. 
UCUBE BİR YÖNETMELİK 
Başörtüsü yasağıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gündoğdu, "Burada önümüzde duran, anayasayla yasaklanmış bir hüküm yok. Yasal bir yasak da yok. Sadece bir yönetmelik var. Yönetmelik 82 model. Darbecilerin çaktığı bir yönetmelik. Bu yönetmelik, kadına başı açık olmayı, erkeğe bıyığı üstten almamayı, favorileri uzatmamayı, ense tıraşını, kadınların ayakkabı topuk boyunu neredeyse ayakkabı numarasını belirlemeye yeltenecek kadar ucube bir yönetmelik" dedi. 
YÖNETMELİGİ YOK SAYIYORUZ 
Başörtüsü konusunda gerekli yönetmeliğin kaldırılmaması halinde anayasayı yok sayarak doğal hukuku kullanmaya devam edeceklerini dile getiren Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anayasa da eğitim hakkı, çalışma hakkı, siyaset hakkı koruma altına alınmış. Ama cumhurbaşkanı eşi olabilirsiniz, başbakan eşi olabilirsiniz, milletvekili eşi olabilirsiniz, ama başörtüsüyle kendiniz olamazsınız diyorlar. Bu dayatmadır. Bugün Merve Kavakçı Belçika Meclisi'nde ayakta alkışlanıyor. Bosna Hersek'in merkezinde başörtülü belediye başkanı var. Artık Nazlı Ilıcak'a kimse 'Neden başını örtmüyorsun' diyemediği gibi Merve Kavakçı'ya da kimse 'Neden başın örtülü' diyemez. Ama kimse inanan kadınlara inancı gereği başını örttüğünde, milletvekili ya da memur olmak istediğinde Nesrin Ünal olmaya zorlayamaz, başını açmaya zorlayamaz. Biz bu tür zorlamalara karşıyız."

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol