SALONU ALKIŞLARLA İNLETTİ!..

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'hayır' etkinlikleri bugün de devam etti. İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde gerçekleştirilen buluşmaya CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katıldı.

18 Şubat 2017 Cumartesi 19:21
SALONU ALKIŞLARLA İNLETTİ!..

Katılımın yoğun olduğu toplantıya Deniz Baykal'ın yanı sıra çok sayıda CHP'li katıldı. CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, "Türkiye’nin dört bir yanında yanmakta olan hayır ateşini bugün burada da yakıyoruz. Hayırlı olsun. Bugün burada 16 Nisan’da yapılacak referandumdan umudun fişeklerini gökyüzüne gönderiyoruz" diye konuştu.

"HAYIR DEDİRTECEĞİZ"

Toplantıda, "Adım adım ev ev dolaşıyoruz. Bununla yetinmiyoruz referandumda parti flamalarımızı bir kenara bıraktık. Bu yarış CHP ile AKP arasındaki yarışı değil. Bu yarış bir tarafta Mustafa Kemal Atatürk, diğer tarafta yeniden yetkiyi saraya vermek isteyenler arasındaki yarış vardır" diye konuşan CHP istanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Bizim oranımız belli! Yeni bir alana ihtiyaç var. Bu ülkede milliyetçilere, gerçek milliyetçilere, gerçek vatanseverlere, gerçek dindarlara ihtiyaç var. “Hayır” demeyi sağlayacağız. Uzun dönemdir terk ettiğimiz alanlarla bağ kurma fırsatı doğmuştur. “Hayır” diyeceğiz… “Hayır” dedirteceğiz… Sonrasında CHP’yi tek başına iktidar yapacağız. Buna hazır mıyız? Yolumuz açık olsun! Mazlum halklarla birlikte iktidar için ‘Hayır’ diyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

BAYKAL: VATANDAŞ OLARAK GELDİM

Canpolat ve Doğan'ın ardından kürsüye CHP'nin eski genel başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal çıktı. AKP ve MHP'nin Meclis'ten geçirdiği, Erdoğan'ın da onayladığı anayasa değişikliğini sert sözlerle eleştiren Deniz Baykal, "Biz burada vatan görevi yapmak üzere bir aradayız" dedi. Düzenlemenin, Meclis'ten kaçırıldığını dile getiren Baykal, "Bu tasarı elbette toplumda görenler, anlayanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bugün Türkiye'de yükselen bir hayır dalgası var. Bugün ben buraya CHP'li olarak değil, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak geldim" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ DÖNEMDE İŞLEDİĞİ SUÇLAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Getirilmek istenen başkanlık sisteminde, geçmiş dönemlerde işlendiği iddia edilen suçların geçersiz olacağını anlatan Deniz Baykal, "Yani başbakanlığı döneminde işlediği suçlarla ilgili olarak... Bir iddia ortaya atıldığı zaman, "Bir dakika denilecek. Bu adam cumhurbaşkanı' denilecek" diye konuştu.

ÖRNEK VERDİ SALONDA ALKIŞ KOPTU

"Peki vazgeçtim başbakanlığı döneminden... Özel suç olsa mesala... Mesala birisine komplo yapsa mesala..." diyerek örneklendirmelerine devam eden Baykal, bu sözleri söyledikten sonra salondan yoğun bir alkış yükseldi.

"Mesala birisine komplo yapsa mesala... Ve bu komplo zaman içinde, işaretleri çıkmaya başlasa, başladı. Davalar açıldıkça açıklamalar falan dökülecek öyle gözüküyor. Yavaş yavaş şekillense kimin talimatıyla kimin yönlendirmesiyle bu işlerin olduğu ortaya çıksa ve ondan bir mahkumiyet olsa onun statüsü ne olacak? Bu göreviyle ilgili bir suç değil adi bir suç ne olacak o zaman? O da aynı...

"ÇEKSE BİRİNİ VURSA NE OLACAK?"

Peki geçmiş suçları bıraktık Şimdi Allah göstermesin seçilecek olan cumhurbaşkanı çekse birisini vursa ne olacak? Mecliste daha önce böyle bir iki olay oldu vuruldular anında hemen o suçüstü uygulaması yapıldı. Meydanda gitse vursa neolacak? Var mı gelir 'burası dağ başı mı? kim olursan ol o bir vatandaş ne olursan ol gel buraya' diyecek bir babayiğit var mı? yok! Ne olacak 400 kişiyi bul.

Deniz Baykal'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Biz burada vatan görevi yapmak üzere bir aradayız.

- Ne hukuk, ne siyaset bakımından hazırlayana şeref ve onur kazandırmayacak bir anayasa taslağıdır. Meclis'teki milletvekillerinin daha okumadan imzalamadığı bir anayasa.

- Bu anayasa kamuoyunda yavaş yavaş anlaşılıyor. Daha tam anlaşılmadı. Anlatılmasına fırsat vermediler. Kapsamlı bir değerlendirme yapılmadan, Meclis'te 10'ar dakikalık konuşmalarla, Meclis komisyonu kapatılarak, Türkiye tarihinin en önemli konusu olup bittiye getirildi. Bırak herkes düşüncesini söylesin.

YÜKSELEN BİR "HAYIR" DALGASI VAR

- Bu tasarı elbette toplumda görenler, anlayanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bugün Türkiye'de yükselen bir hayır dalgası var. Bugün ben buraya CHP'li olarak değil, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak geldim. 

- Çoban ateşleri gibi; talimatsız, emirsiz yönlendirmesiz, sosyal medyada, kahvede, olmaz buna evet diyemezyiz dediler. Yok PKK'lılarmış, yok FETÖ'cülermiş... Türkiye'yi buraya getiren bütün o güzellikleri savunmak için herkes "hayır" diyor.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARİHİ DEĞERLENDİRMESİ

- Bizim milli mücadelenin siyasi temel mesajını Mustafa Kemal, Amasya'da vermiştir: Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Bu tarihi bir değerlendirmelidir.

- Ana hatlarıyla getirilen anayasanın temel niteliği tek adam inşaa etmesidir. Bunu söyleyince rahatsız oluyorlar ama gerçek bu. Tek adam anayasasıdır bu... Türkiye 80 milyonluk ülke, Meclis'i o 80 milyon seçiyor. İçinde her kökenden bütün vatandaşlar bir aradayız. Yani milli irade, millet yüzde 100 Meclis'e yansıyor.

NE OLDU BU LAFLAR?

- Biz nereden geldik ya? Asaletler, saray, padişah... Bıraktık hepimiz vatandaşız dedik. İşin, mesleğin, paran ne olursa, sen bir insansın. Bu topraklarda yaşamayı şeref sayan bir insansın. Eşitiz, diriz, beraberiz. Ne oldu bu laflar?

ZEKERİYA ÖZ NE? ERGENEKON NE?

- Zekeriya Öz ne? onunla birlikte yaptığın Ergenekon ne? Bu milletin en değerli evlatlarını yıllarca cezaevinde süründüren kim? Bunlar söylemekle geçiştirilecek hatalar değil ki? Bunun bir hukuku var herhalde değil mi?

GÜÇLÜ DEVLETLER TEK ADAM İSTERLER

- Güçlü devletler karşılarında tek adam isterler. Çünkü tek adamı ikna etmek, korkutmak mümkündür.

MİLLİ EGEMENLİĞE SAYGISIZLIK

- İşin temelinde milli egemenlik anlayışında saygısızlık yatıyor. Yüzde 51'le geçilen, Meclis'i tek başına fesh ediyor. Olmaz arkadaşlar. Sen yüzde 50 ile seçiliyorsun, burada milletin tamamı var. İktidarı oluşturmayan azınlık soru sorma hakkına sahip. Genel düzenlemede ne gensoru, ne güvenoyu var.


 
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol