'SALDIRI DAHA DA ARTMALI...'

Erdoğan, İdlib'teki 'kimyasal saldırı' sonrası ABD'nin Suriye'de rejime ait Şayrat Hava Üssü'ne füze saldırısı düzenlemesine ilişkin olarak, "Esad rejiminin kimyasal savaş suçlarına karşı atılmış bu operasyonu olumlu bulduğumuzu söylüyorum" dedi.

07 Nisan 2017 Cuma 16:19
'SALDIRI DAHA DA ARTMALI...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'teki 'kimyasal saldırı' sonrası ABD'nin Suriye'de rejime ait Şayrat Hava Üssü'ne füze saldırısı düzenlemesine ilişkin olarak, "Esad rejiminin kimyasal savaş suçlarına karşı atılmış bu operasyonu olumlu bulduğumuzu söylüyorum. Ama yeterli görmüyorum" dedi.

Türküsünde bile "Canımı al, yarimi alma" diyen bir şehir, dünyaya örnek olmaz da ne olur? Tabii bu duyguları hissetmek için insan olmanız, insanlığınızı kaybetmemeniz lazım. İşte İdlib'de yaşananlar ortada, İdlib Hatay'ın neredeyse bir el uzatımı mesafesinde. Suriye rejiminin orada yaptığı katliamı gördünüz değil mi?

Günahsız, suçsuz, savunmasız çocukların kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla nasıl katledildiğini gördünüz değil mi? O yavruların görüntülerini seyretmeye bile gönlümüz dayanmıyor. Bugün imkan bulursam kimyasal silahlı saldırıda yaralananları ziyaret edeceğim.

Saldırıda hayatlarını kaybeden çocukların ve sivillerin, hayatta kalabilmiş yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Çocukların dünyada hunharca katledildiği bir dünyada, kimsenin kendini huzurlu hissetmeye hakkı yoktur. Herkesin bulunduğu yeri, bulunduğu pozisyonu gözden geçirmesi zorunlu hale gelmiştir.

Kimse çocuk katliamını DEAŞ ile mücadele kılıfına sokmamalıdır. Suriye'de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir. Rejim tarafından desteklenen terör örgütlerinin, PYD gibi, YPG gibi bütün bu güçlerin gerçekleştirdiği hoyratça saldırların hiçbir meşruiyeti, hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye'de, Irak'ta katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor.
"Operasyon olumlu ama yeterli değil"

Evet, İdlib'deki ve diğer bölgelerdeki mazlumların ahı, bir gün mutlaka o zalim şahları yerinden indirecektir. O devlet terör estirenleri yerinden indirecektir. Bu zamanın çok da uzak olmadığına inanıyorum. ABD'nin olumlu açıklamaları ve girişimleri olmuştur. Biz de her türlü çabaya destek vereceğimizi ifade etmiştir. Bugün ABD'ye ait savaş gemilerinden İdlib'deki hava üssüne yönelik bir saldırı düzenlendi.

Suriye'nin bu hava üssü verildi. Esed rejiminin kimyasal silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış somut bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu burada ifade etmek istiyorum.

Yeterli mi? Yeterli görmüyorum.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol