SADETTİN TANTAN'TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Oslo Süreci ve 15 Temmuz'a dair çok çarpıcı ifadeler kullandı.

11 Kasım 2016 Cuma 16:09
SADETTİN TANTAN'TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner'in, TBMM Darbe Komisyonu'na bilgi verirken "Oslo ihanet değil" açıklamasına Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan'dan sert tepki geldi. Oslo sürecinin anayasal suç olarak ortaya çıktığını ifade eden Tantan, şöyle dedi: "Kamuoyuna yansıyan haberlere baktığımızda şu soruyu soralım. Oslo sürecinin başını yöneten kim? Taraf olarak yöneten kim? Bir tarafta PKK, bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti devleti. Kim yönetiyor, İngiltere devleti. Peki, nasıl bir şey bu? Taraf olarak oturuyorsun ihanetin babası. Bir organize suç örgütü ve terör örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti devletini taraf olarak oturtuyorsun. Baktığınız zaman, hem bir siyasal suçtur, hem bir anayasal suçtur. Milli İstihbarat teşkilatının o günkü yasa çerçevesinde kendisine verilen görevlerin dışında asla hiçbir görevi yapamaz. Emir de verse yapmaz. Anayasal suç işlemiş oluyor. Yasal operasyonel yetkisi yok. MİT bilgi toplayıp siyasi iradeye teslim eder. Kararı siyasi irade verir. Yabancı servisler Türkiye'de cirit atıyorsa, bütün bunlarla mücadele edecek olan kimdir? Uzaylılar mı mücadele edecek? MİT mücadele edecek."
"MİT NEREDEYDİ?"
Yabancı servisler içimize sızmışsa, her tarafı bu kadar işgal altına almışsa, o zaman MİT'e ne gerek var?" diyen Tantan, şunları kaydetti: "Bilgi havada uçuyor. Zaten bilgiler televizyon ve gazetelerde ne zamandır dile getiriliyordu, ihtilal olacak, şu olacak, bu olacak diye. Açık bilgileri de mi okumuyorlar? Peki, binbaşının gelip MİT'i uyandırmasına ne demek gerek? Fethullah Gülen hareketini büyüten AKP iktidarı değil mi? TİB'i kurduran kim? TİB'i şimdi kapatıp yerle bir eden kim? Bunların hepsini 'yanlış şeyler' diye açık açık söyledik ve yine bunlar yazıldı. Bugün gayrı yasal emirlerle içeri attığı, kullandığı emniyet müdürleri kim? Onların hepsini o günkü Başbakan kullanmadı mı? AKP uygulamada yasa ve anayasa tanımıyor. Yasalar ihlal edilince adalet sistemi çöktü. Bu sistemin çöküşünden de üçlü devlet algısı çıktı. Siyasi, idari, mali ve ekonomik anlamda güçlenen devlet algısı. Buradan beslenerek, büyük servet sahibi oldular. Esas sorgulanması gereken bunlar. Bu şekilde bunlar güçlü ve üçlü devlet algısına giderken MİT nerede peki? Şimdi anlaşılıyor ki Emre Taner'in Oslo sürecinde, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki şehir savaşlarına doğru gidiş sürecinde şehirlerin PKK ve KCK tarafından işgal edilmesi bir proje dahilinde gözüküyor."
"SİYASİ AYAĞI YOK"
Yurt Partisi lideri şöyle devam etti: "Askerin, polisin caddeye çıkarılmaması, orada mücadele eden kadroların değiştirilmesi demek ki o günkü servisin işiymiş, o çıkıyor ortaya. Esas sorgulanması gereken bunlar. Bir de darbe komisyonuna çağrılanlar. Darbe komisyonu darbeyi araştırmak için kurulan bir komisyon değil ki. Darbeyi kapatmak için kurulan bir komisyona dönüşmüş vaziyette. Bu kadar insanı oraya çağırmanın bir anlamı yok, eylemdeki insanları çağıracaksınız. Başta Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı olmak üzere çağıracaksın. Ne biçim darbe ki siyasi ayağı yok. Bu da şunu gösteriyor, bu darbeyi acaba Fethullahçılar mı yaptı, Fethullahçıları kullanan siyasi irade mi yaptı?" Tantan, "Neden Türkiye yabancı servislerin cirit attığı bir alana döndürüldü? Bu süreç içinde iktidarlar hangi yasaları çıkartarak Türkiye'yi yabancılara daha bağımlı hale getirdi?" diye sordu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol