SADETTİN TANTAN GERİ DÖNÜYOR!

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, Sakarya'dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor.

20 Kasım 2013 Çarşamba 11:19
SADETTİN TANTAN GERİ DÖNÜYOR!

 İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'ın, Sakarya'dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayı düşündüğü bildirildi. Demokrat Parti de Tantan'a aynı ilden başkan adaylığı teklifi yapmaya hazırlanıyor.

Sapanca doğumlu olan Tantan 1994'de Fatih Belediye Başkanı daha sonra da ANAP Milletvekili olmuştu. DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanlığı yaptı. 

2001'de İçişleri Bakanlığı görevinden alındı ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı teklifini kabul etmeyerek partisinden istifa etti. Ocak 2002’de Yurt Partisini kurdu ve Genel başkan oldu.

AKP AYNI İSİMLE DEVAM EDECEK
AK Parti ise, Sakarya'da mevcut başkan Zeki Toçoğlu ile devam karar aldı. Adapazarı doğumlu ve Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan Toçoğlu, 2004'den bu yana Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.

AK Partide Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için eski Başkan Menderes Türel, Mersin'de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları düşünülüyor.

Ankara’da Melih Gökçek ve İstanbul’da Kadir Topbaş yeniden aday olacak. Hatay’da Sadullah Ergin, Gaziantep’te Fatma Şahin, İzmir’de Binali Yıldırım ve Balıkesir’de de milletvekili Edip Uğur’un isimleri geçiyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.11.2013 11:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol