SADETTİN TANTAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Yurt Partisi Lideri Sadettin Tantan, “YSK, anayasayı ihlal etmiş, kendisini sorgulanabilir konuma getirmiştir" dedi.

18 Nisan 2017 Salı 14:20
SADETTİN TANTAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Yurt Partisi Lideri Sadettin Tantan, “YSK, anayasayı ihlal etmiş, kendisini sorgulanabilir konuma getirmiştir. Kurumu bu şekilde karar vermeye mecbur kılan tutsaklık nedir? Yüzde 57’ye varan ’Hayır’ oyunun, YSK’nın eliyle gasp edildiği ortaya çıktı” dedi.

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, açıklanan referandum sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sadettin Tantan, “YSK, hem kendi yasasını, hem Seçim Kanunu’nu, hem de Anayasa’yı ihlal etmiştir. Adeta kendisini sorgulanabilir bir konuma getirmiştir. YSK’yı bu şekilde karar vermeye mecbur kılan tutsaklık nedir? YSK’yı oluşturan heyetin Türk kamuoyunu aydınlatması gerekmektedir. Açık ve net bir şekilde görülmüştür ki, Türkiye’de, Türkiye’nin bölünmesini istemeyen, demokratik ve hukuk zemininde ülkenin ilerlemesini sağlamak isteyen halkın, bir araya geldiği ve yüzde 57’ye varan bir ’Hayır’ oyu bizzat YSK eliyle gasp edildiği ortaya çıkmıştır. Çok acı bir gerçektir” açıklamasında bulundu.

“ASLINDA YÜZDE 53-57 ’HAYIR’ ÖNDE”

Tantan, şöyle konuştu: “Referandum sonuçları aslında yüzde 53-57 ’Hayır’ önde. Evet oyları düşük. Ancak YSK’nın da katkılarıyla zoraki bir ’Evet’ oluşturulmuştur. İnce bir nokta da şudur: Ülke, kula kul olmaya meyilli. Bunların Allah’ın insanlara verdiği hakkı bir kişiye teslim etmesi Türkiye’deki inanç sistemini de sorgulanabilir hale getirmiştir. İnsanoğlu Allah’ın kuludur. Yaradılışla Allah’ın insanoğluna verdiği en büyük ödül aklını özgürce kullanmasıdır. Aklını bir kişiye teslim etmesi, İslamı savunan bir siyasi iktidarın inanç değerlerinin çökmesinin göstergesidir. Bu da inanç sisteminin yeniden sorgulanmasını gerektirir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.04.2017 00:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Y. Adnan ÜNALMIŞER 2017-04-18 15:09:15

akp, amerikaNIN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YOK ETME PROJELERİNDEN BİRİDİR. BUNUN İÇİN SİYASİ KULVARDA HİÇ BİR PARTİ ONUNLA DEMOKRASİ KURALLARI DAHİLİNDE YARIŞAMAZ. AYNEN cemaat VE pkk GİBİ. ONLAR GÖREVLERİNİ YAPTILAR ŞİMDİDE amerika TARAFINDAN YOK EDİLİYORLAR. SİYASİ PARTİ GÖRÜNÜMÜNDEKİ akp PROJESİ DE ADIM ADIM SONA YAKLAŞIYOR...

Avatar
T.C 2017-04-19 16:34:26

Emniyet teskilatında müdürlük yapmış birisi bile pkk, hdp ve onun yardakcıları yanında saf tutup hayır kampanyası yaparak ve dahası referandum sonucunu karalayabiliyosa bu millet cok buyük badireler atlatmiş demektir.Allahın sevgili kuluymuşuz vesselâm..