SADECE SÖYLEM VAR, KANIT YOK!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, camideki bira iddiasını bir adım öteye götürdü, Gezicilerin kadınlı erkekli camide öpüştüğünü söyledi.

13 Aralık 2013 Cuma 11:26
SADECE SÖYLEM VAR, KANIT YOK!

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı eylemcileri camide kızlı erkekli öpüştüler dedi, ortalık karıştı. Bozdağ'ın iddialarına CHP'den itiraz geldi, Grup Başkanvekili Muharrem İnce camilerin herkes için kutsal olduğunu söyledi. HDP'li Sırrı Sakık ise Bozdağ'ın doğru söylemediğini iddia etti. Bu arada Bozdağ'ın öpüştüler sözleri Twitter'da da geniş yankı uyandırdı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet bütçesiyle ilgili görüşmelerde muhalefetin eleştirilerine karşı camiyle ilgili tartışmayı gündeme getirmesi gerilime neden oldu.

KADINLI ERKEKLİ ÖPÜŞTÜLER

Bozdağ, Bezmialem Valide Sultan Camii ile ilgili iddialarını bir atım ökeye götürdü. Bozdağ şöyle konuştu: 

“Bira kutularını, sigara izmaritlerini oraya koyan, atan, orada dolaşan, orada birbirlerini kadınlı erkekli öpüşenler... ‘Bu bir saygısızlıktır, bu bir edepsizliktir, bu camiye, mabede, bu milletin değerlerine saygısızlıktır’ diye bir cümle beklerdim. Ama kimse böyle bir cümle kurmadı. Hiçbir zaman bu ülkede camiler böylesine bir kabalığa, böylesine bir saygısızlığa maruz kalmamıştır. Dini değerlerimiz hiçbir zaman böylesine ayaklar altına alınmamıştır. Raporlar burada. herkes bu raporları okusun, neler yapılmış görsün”

CHP'DEN İTİRAZ 
 
Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bozdağ'ın iddiaları karşı çıkarak camilerin herkes için kutsal olduğunu söyledi. CHP'li İnce şöyle konuştu:

 “Tabii ki camiler hepimiz için kutsaldır, Allah’ın evidir, buraya girmenin bir kuralı vardır. Fakat dışarıda gaz bombaları atılırken, TOMA’lar varken, su püskürtülürken, insanlar kadınlı erkekli başları açık kapalı kıyafeti olmayabilir, ama can havliyle girmiştir. hallerde buraya bir Hıristiyan da bir Musevi de sığınabilir, ayakkabıyla da sığınabilir. Çünkü bu bilinçli, herhangi bir eğlenceden dönüşte yapılmış bir şey değil. Siz bu ülkenin gençlerinin can havliyle yaptığı bir şeyi eleştiriyorsunuz, ama İncirlik’teki Irak’taki Amerikan askerlerinin camilere postalla girmesini, lay lay lom yapmasını eleştiremiyorsunuz” dedi.

ÖNDER'DEN BOZDAĞ'A: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Bozdağ’ın iddialarının doğru olmadığını, Ak Parti’ye yakın ve bakanların arkadaşı olan bir gazetecinin de müezzinle görüştükten sonra bunu ortaya koyduğunu söyledi. Önder, “Şimdi İslami referanslarından şüphe duyulmayacak insanlar bunun bir düzmece olduğunu söylüyorlar. Bu artık inandırıcılığını yitirmiş bir kara propagandaya dönüştü” 

TWİTTER'DAN TEPKİ VAR

Dr.h.c Ahmet Güler ‏@bteuahmet

11 Yıllık AKP Politikası:"BEKİR BOZDAĞ = CAMİDE ÖPÜŞTÜLER", 63 yıl önce Menderes:"Camileri AHIR yaptılar"
Volkan Köse ‏@volkankosee

Bekir Bozdağ camide kadınlı erkekli öpüştüler diyor. Yalan kısmı geçte kadınlı - erkekli? beyin error
Hetman Omeri ‏@HetmanOmeri

Bekir Bozdağ: Bezmialem camisinde 'Kadınlı erkekli öpüştüler. Batsın böyle siyaset...
MR_Braveheart23 ‏@Serkan

İftiralarınızda boğulursunuz inşallah!!! Bekir Bozdağ:“O camide kadınlı erkekli öpüştüler”

 
Deniz Tan Celasun ‏@deniztancelasun2 sa

Bekir Bozdağ: "Gezi'de camii de kadınlı erkekli koklaşıp öpüştüler. Raporlarda yazıyor." dedi... sen nasıl bir adamsın vicdansız

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.12.2013 11:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol