'S-400'LERİ SARAYI KORUMAK İÇİN ALDI'

İYİ Parti Genel Başkanı ve partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener , Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İşte Akşener'in konuşmasından başlıklar: 

05 Haziran 2018 Salı 23:41

"Medyada görünmüyorsanız başka bir yol buluyorsunuz. Kalabalık güçtür. Mitinglerim muhteşem. Sayın İnce'nin hitap ettiği kitle ile benim kitlem farklı.CHP'nin seçmeninin mutlu olduğu bir dönem İnce için. CHP'den bize gelecek olan geldi zaten. Bizim seçmen havuzumuz milliyetçi-muhafazakar kitle.

Hatay mitngim beni şaşırttı. Selçuklu coğrafyasında iddia ediyorum her şehirde vekil çıkacak.

FETÖ açıklaması

İki buçuk yıldır bana söyleniyor. MHP'nin genel başkanlığına aday olduğumdan beri söyleniyor. Siyasetçi kılıklı insanlar dedikodu yaptılar. İftira haline geldi. Ben dedim ki belge ve bilgi olanlar dehal savcılığa bvaşvursunlar dedim. İspatlamayanlar şerefsiz olarak geziyorlar. Bir FETÖ mücadelesi yaptığını iddia ediyorlar. Teflon tava gibi yapışmayacak sanıyorlardı üzerine. Kadınlar bilir çizilirse yapışmaya başlar. Atma zamanı geldi. İsmail Kahraman'ın damadının hastanesine kayyum atandı. Tayyip Bey'in damadı da FETÖ okulundan mezun. İşler ortada. Çaycısı, çorbacısı hapis, ihanet faslı uçtu gitti. Kendilerine emanet edilmiş çocukları ziyan ettiler.

İlk iş olarak devlet kurumlarını denetleyeceğiz. Hazineden ne kadar alıyorlar, ne yapıyorlar. YÖK'ü kaldıracağız, TRT'yi satacağız. Milletin vergisini çarçur ediyorlar.

İttifak açıklaması

Gül'le ilgili menfi bir düşüncem yok. Her kim olursa olsun partimizin ilan ettiğim adaylığımı geri çekmeyceğimi söyledim. Aday ben bile olsam çatı adayı kabul etmeyecektim. Eklemeddin Bey vakası var. Gül'ün aday olmasını isterdim."

Erdoğan'ın Akşener'i konuşmaması

Benden korkuyor. Siz korktuğunuzu muhatap almazsınız. İkinci tur eğlenceli olacak.Tayyip Bey rakibini seçti. Zaten Erdoğan, CHP'nin seçmeninden oy falan istemiyor. Orayı şeytanlaştırmaya çalışıyor. Türkiye'de seçmen sağduyuludur. Göreceksiniz ikinci tura kalıyorum. 24 yıldır aktif politika yapıyorum.

Siyasi harcamaları

"Arkadaşlarım bana parti kuralım" dedi. Geçmişin merkez partilerine benzeyen 21. yy.a uygun bir partiye ihtiyaç olduğunu düşündük. Başlangıçta toplandı. Parti binamız kiralık.İmece usulü. Türkiye'de paraya dair ne varsa pahalılandı. İmece usulü, komşuluk ucuzladı. Bizi yönetenler dayanışmanın ne olduğunu unuttular. Ama biz unutmadık. Parti merkezini biz kurduk, illerdekileri diğerleri kurdu.

Biletlerimizi alıp gidip-geliyoruz. 4 polis koruyor beni. Otel ücretlerimi kendim ödüyorum.Minimumda tutarak harcamalarımızı bu şekilde programlıyoruz. AK Parti'nin başlangıcını hatırlıyorum. Seçime girerken paraları vardı. Dikkat ederseniz minik arabalarımız var. Vatandaşlar da bunu görüyor.

Gaziantep'te yaşananlar

Çöp ve harfiyat kamyonları ile kapatmışlardı. Şoförle tartışmadım o emir kulu neticede. Valiye yazıklar olsun, belediye başkanına da yazıklar olsun dedim. vermediler. Vatandaşlar belediye başkanını yuhaladılar.

İYİ Parti olarak Diyarbakır'dan aday çıkarıyoruz. Biz insanları haciz memurlarının elinden kurtarmak istiyoruz. İmece bu topraklara ait. İktidar yoksullukttan beslenerek iktidarını sürdürdü. Komşusu aç. Kredi kartı borcu ile kumar oynayanlara değil elbette ki bu proje. Nasıl kaynak bulacağız? Araba kiralamaları için fındık fıstık fiyatı denmişti. Türkiye kamusu dünyanın en pahalı kamusudur. ÖTV ve benzin zamları devletin harcamalarını karşılamak için.İsrafa karşı savaş açacağız. TOKİ'yi olması gereken hale çevireceğiz. Sosyal konut yapacağız. Peşinat ile ödüyorsunuz. Bizimki o değil. Ev sahibi devlet olacak, kira ödeyeceksiniz isterseniz satın alacaksınız. Fransa'daki gibi.

Köprüler, şehir hastanelerinin hiçbiri bizim değil. Düşünebiliyor musunuz hasta garantisi veriliyor. Ankara Hastanesi'nin yıllık 8 milyon TL maliyeti. O kadar çok açık var ki. Garipleri ev sahibi yapmak önemli. Sosyal yardımlar da o kadar karışık ve dipsiz kuyu şeklinde. Çok alan var hiç alamayan var.

İşsizlik sorunu

Her yere üniversite açıldı. Bizim ekonomiye bakışımız hukukun üstünlüğü, demokrasinin uygulanması ve eğitim. Şu anda demokrasi ve hukuk olmadığı için eleştiren hapse gittiği için insanların nefes almasını sağlanması lazım. İstanbul'daki havalimanı tamamen şahsın ve yolcu teminatı var. Bunu kim yaptı?  Bu devlet yaptı. Büyük projeleri devlet yapar, küçük projeleri özel sektör. Daha ucuz mal olur. İsraf çok, yolsuzluk var. Gençler o kadar umutsuz ki. Dar gelirli ailelerin yaşadığı yerde kader ve keder var. Hayal kuramıyorlar. "Bir kuş olup bu ülkeden uçup gitmek istiyorum" dediler. Çılgın projeler yerine temelinde insanların mutlu olduğu projeler yapacağız. Huzur ve refah getirecek bir anlayışla yerine getireceğiz vaatleri.

Hiçbir gazeteciye tazminat davası açmadım. Basının görevi eleştiridir. 2,5 trilyon dolar ile ne yaptı?
 Atatürk döneminden gelen bütün sanayi tesislerini sattılar. Gıdanın her çeşidi ithal ediyorsunuz. Hayvancılık neden bitti? Mehmet Şimşek İngiltere'de ne yapıyor? Meslek liselerini ortadan kaldırdılar. Biz 4 milyona yakın Suriyeliyi barındırıyorlar. Mübadil göçmeni bir ailenin kızıyım. Suriye'nin içine elini iktidar soktu. Güçlü bir Suriye kime faydalıydı? Bize. Arka planında yapılan görüşmeleri biliyorum. Esad bunlarla ahbaplık yapıyor. Bir hayal aleminde giden bir iş. Kendilerini müsman dünyasının lideri kabul ettiler. Esad, "Türkiye'den uzak durmuştur ailem. İlk defa siz benim arkadaşım oldunuz umarım yanılmam" diyor.

10 sene sonra müthiş bir kriminal problemi olacak. Ben göçmen gelmiş insanları kovmak anlamında demiyorum ama herkes ülkesinde mutludur. Bu insanların ülkelerini dönmesi ilk önceliğimiz.Ben ekonomiyi yönetmeyeğim. Ekonomistleri yöneteceğim. Sarayın korunması için S-400'lerin alındığını duydum, yanmışız biz. Mesela İsrail konusunda, 9 şehit var. "One minute" denildi ekmeğini yediler, tazminat aldılar ve Erdoğan, "Bana mı sordunuz" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ahmet polat 2018-06-07 16:04:32

rabbim yolunu açık etsin inşAllah ülkem iyi olacak