REFERANDUMDA EVET DİYENLER BİNPİŞMAN!..

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK’da 16 Nisan referandumunun şifrelerini ortaya koyan bir araştırmanın sunumu yapıldı. Araştırmaya göre referandumda evet diyenler pişman, hayır diyenler ise haklılıklarının ortaya çıktığını düşünüyor.

16 Kasım 2017 Perşembe 15:45

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Referandumun şifrelerinin ortaya konduğu bir araştırmanın sunumunun gerçekleştiği toplantıda, “evet” diyenlerin “pişman” olduğu, “hayır’’ diyenlerin ise geçen zaman içinde haklılıklarının ortaya çıktığını düşündüğü belirlendi.

Edinilen bilgiye göre; MYK’da CHP’nin bir şirkete yaptırdığı referandumun değerlendirilmesine ilişkin kapsamlı bir analiz araştırmasının uzun bir sunumu gerçekleşti. Araştırmada kimin neden “evet” ya da “hayır’’ dediği, “evet” deyip de yaşanan gelişmelerin ardından oy rengini değiştirenlerin referandumada “evet’’ derken, sonradan neden “hayır”a geçtiği ortaya kondu. Bu kişilerin geçmişte hangi partilere oy verdikleri, bugün bir seçim olsa hangi partiye oy verecekleri ve geçmiş seçimlerdeki oylarından pişman olup olmadığı saptandı. Odak gruplar üzerinde yapılan çalışmada, “hayır’’diyenlerin haklılıklarının geçen zaman içinde ortaya çıktığı görüşünde oldukları anlaşıldı. “Evet’’ diyenlerin ise “kontrol” düşüncesinden yola çıkarak, bu kontrolü de Erdoğan’ın sağlayacağı düşüncesi ile “huzursuzluk arttı, ortam durulsun’’ diyerek oy kullandıkları belirlendi. Evet diyenlerin zaman içinde hayır’a dönmesinde etkili olanlar ise “tutarsızlık’’, “Suriyelilere yönelik şikâyetler ve bunun sorumlusunun Erdoğan olarak düşünülmesi’’, “zengin ve yoksul arasındaki uçurum’’ oldu. CHP, bu sonuçlara göre; söylem ve eylemleri ile siyasi yol haritasını belirleyecek.

Başbakan Yıldırım hakkında gensoru önergesi verilmesi kararı alınan toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun, vergi cennetlerinin 11 yıldır belirlenmemesini “çocuklarının vergi kaçırmasını sağlamak için görevi ihmal” şeklinde yorumladığı belirtildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol