"RECEP BEY'İN EZBERİNİ BOZDUK..."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin mitinginde yoksulluk rakamları üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi

15 Mayıs 2011 Pazar 18:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki seçim polemiklerine bir yenisi daha eklendi.

Seçim turlarını Mersin'de sürdüren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yoksulluk rakamlarını sert dille eleştirdi ve ekledi:

"İlk kez Cumhuriyet tarihinde bir Başbakan resmi rakamların üzerinde çok daha fazla yoksul olduğunu itiraf etti."

"Biz, '12 milyon 715 bin yoksul var diyorduk. Bir itirafta bulundu Recep Bey. Recep Bey ezberini bozdu, itiraflar dönemine başladı. 'Siz 12 milyon 715 bin diyorsunuz, bu rakam resmi rakamdır, yoksul sayısı bundan daha fazla' dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisince Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önündeki alanda düzenlenen mitingde, "iktidarın, memlekette istikrar var dediğini, bu istikrarın halkın değil, Recep Bey'in istikrarı olduğunu" ileri sürdü. Kendisini dinleyenlere "kimin istikrarı var?" diye soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Elbette Recep'in istikrarı var, Recep'in durumu çok iyi keyfi de yerinde. Her türlü imkana sahip. Sanıyor ki bütün vatandaşlar böyle. Şimdi emekli kardeşlerime soruyorum: Sizin durumunuz iyi mi?"

Kılıçdaroğlu, "hayır" cevabı alınca konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yapmayın ya siz doğruyu söylemiyorsunuz, ya Recep Bey. Kim doğruyu söylüyor? Halk doğruyu söyler. Recep Bey, 'emekliye zam yaptık durumu çok iyi, imkanı çok iyi, hatta yaz tatillerini Kanarya Adaları'nda geçiriyor emekliler' diyor. Öyle mi? Sizi gidi emekliler sizi, yaz tatilinizi Kanarya Adaları'nda yaparsınız bizim haberimiz olmaz. Emekli kardeşlerime sesleniyorum:

İşin şakası bir tarafa sizin hakkınızı en fazla savunan genel başkan benim."

Emeklilerin milli gelirden pay alması gerektiğini söyleyen genel başkanın da kendisi olduğunu, İntibak Yasası'nı çıkaracağını söyleyen genel başkanın da yine kendisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Emeklilerin hakkını dile getiren benden başka genel başkan var mı? O zaman 9 milyon emeklinin 9 milyonunun da oyunu istiyorum 12 Haziran'da" diye konuştu.

RAKAMLARLA VURDU

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yoksulluk rakamlarını eleştirerek, Aile Sigortası sisteminde yoksul ailelere verilecek olan 600 lira aylığı şöyle savundu:

"Aile sigortası getireceğiz. '12 milyon 715 bin yoksul var' diyorduk. Bir itirafta bulundu Recep Bey. Recep Bey ezberini bozdu, itiraflar dönemine başladı. 'Siz 12 milyon 715 bin diyorsunuz, bu rakam resmi rakamdır, yoksul sayısı bundan daha fazla' dedi. İlk kez Cumhuriyet tarihinde bir Başbakan resmi rakamların üzerinde çok daha fazla yoksul olduğunu itiraf etti. Ama bu kardeşiniz hesap uzmanı, bu kardeşiniz bütün hesapları yaptı, bu kardeşiniz yoksul sayısını 15 milyon 600 bin olarak aldı, en az 600'ü öyle buldu."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol