PKK'YA REST ÇEKTİ AMA...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'ya 'ölümse ölüm, bundan ötesi var mı?' diyerek rest çekti

20 Mayıs 2011 Cuma 11:39
PKK'YA REST ÇEKTİ AMA...

Seçim sürecinde, terör örgütü yandaşlarının ve BDP kökenli bağımsız adayların saldırılarına yanıt veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem BDP'lilere hem de PKK terör örgütüne meydan okudu.

"Ben her yere gideceğim. Ölümse ölüm, tehditse tehdit. Allah'ın tadir ettiği neyse odur. Bundan ötesi var mı?"

İhlas Medya Ankara Temsilcisi Gazeteci Nuri Elibol'a konuşan Erdoğan MHP'ye yönelik kaset iddiaları hakkında ise net konuştu:"Benim partimde böyle bir durum olursa, açık söylüyorum, ben bunları partimde yaşatmam."

Başbakan Erdoğan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da düzenleyeceği mitinglerde kaos yaratılacağı yönündeki iddialara ilişkin çok sert değerlendirmelerde bulundu.

ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'ye yönelik tehditlere boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Ben her yere gideceğim. Her yerde kim ne yaparsa yapsın, seçim çalışmalarımızı yapacağız, halkımıza kendimizi anlatacağız. Tehdit ediyorlar. Tehditse tehdit. Allah'ın takdir ettiği neyse odur. Ölümse ölüm, bundan daha ötesi var mı?."

VAN MESAJLARINA DİKKAT!

Erdoğan'ın bugün Van'da yapacağı miting ise son derece önemli. Başbakanın mitingde, Doğu ve Güneydoğu, terör ve Kürt sorununa ilişkin önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Diyarbakır mitingini kastederek '1 Haziran'ı bekleyin' demesine rağmen, Başbakanın söylemlerinden bu mesajlarını Diyarbakır yerine Van'dan vereceği izlenimini edindim.

ARAYI AÇMAYA BAŞLADIK

"Hakkari'ye de Van'a gideceğim" diyen Erdoğan, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen anket sonuçlarının da olumlu olduğunu söyledi.

"Ben her yere gideceğim. Her yerde kim ne yaparsa yapsın, seçim çalışmalarımızı yapacağız, halkımıza kendimizi anlatacağız. Hakkari'ye, Van'a gideceğim. Hakkari'ye havaalanı yapıyorsun, adam bunu engellemeye çalışıyor. Yüksekova'da 150 yataklı modern bir hastane yaptık. Herkesin önünü kestiler, tehdit ettiler. Aynı gün gidip hastaneyi açtım. Tehdit üstüne tehdit. Gürültü patırtı da yapsalar, biz tedbirlerimizi alıp, güvenlik içinde seçimleri yapacağız. Polisimiz, askerimiz, teşkilatlar sandık güvenliğini sağlayacak. Son anketlerde bölgede durumumuz fena değil, arayı açmaya başlamışız."

EN BÜYÜK PROJEMİZ YENİ ANAYASA

Erdoğan, önümüzdeki döneme ilişkin en büyük projelerinin yeni Anayasa olduğunu belirterek, "Bu vaadimizde çok samimiyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 12 Haziran seçimlerinde milletimiz bize yeni anayasayı yapma izni ve yetkisi verirse, tereddütsüz bu işi yapacağız. Aslında geçen dönem bu işi bitirebilirdik. Muhalefetin uzlaşmaz tavrı olmasa idi Türkiye'nin bugün yeni bir Anayasası olacaktı. Siyasi bir lider olarak geçen dönemde bu fırsatı değerlendirilmemiş olmasına üzülüyorum" dedi.

BARAJI ŞART KOŞTULAR

Anayasa için partiler arası bir konsensüs arayışına girdiklerini de hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu.

"Sayın Baykal'a, Bahçeli'ye arkadaşlarımızı gönderdik. Bahçeli randevu bile vermedi. CHP yanaşmadı. BDP bile yan çizdi. Kapatma davalarında mağduriyet yaşadığını söyleyen BDP bile uzlaşmaya yanaşmadı. Siyasi partilere hazine yardımını yeniden düzenlenmesini gündeme getirdiler. Sıcak baktık. Sonra da seçim barajını ön şart haline getirdiler."

BEN KAHİN DEĞİLİM

Yeni anayasa için muhalefetle de konsensus arayacaklarını ifade eden Erdoğan, "Kemal Bey'in yeni bir Anayasa yapımında uzlaşmacı davranıp davranmayacağını kestiremiyorum. Kahin değilim. 'Birlikte yapalım' derse seve seve yaparız. Kimseye karşı bir önyargımız yok. Herkesle konuşabiliriz" görüşünü dile getirdi.

PARTİMDE YAŞATMAM

Erdoğan, MHP'ye yönelik kaset iddialarına ilişkin ise "Benim partimde böyle bir durum olursa, açık söylüyorum, ben bunları partimde yaşatmam. Siyasetçi yaşam biçimiyle topluma örnek olmak durumunda. Toplumun geleneklerine ve ahlaki değerlerine aykırı davranamaz siyasetçi" değerlendirmesini yaptı.

VATANDAŞIN İLGİSİ BÜYÜK

Türkiye'yi il il gezen Başbakan Erdoğan, seçim atmosferinden ise son derece memnun. "Ben balkonlara bakarım" diyen Erdoğan,  "Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Asıl yoğunluk bundan sonra başlar. Büyük illerdeki mitinglerimiz yeni başlıyor. Şu ana kadar miting yaptığımız illerde bizi sıkıntıya düşürecek bir durum görmedim. Bu tür çalışmalarda ben sokağın tepkisine bakarım. Balkonların ilgisine dikkat ederim. Gezdiğim yerlerde, sokağın dili ve ilgisi çok iyi" diye konuştu.

DÜŞÜK BARAJI TÜRKİYE KALDIRAMAZ

Muhalefet partilerinin yüzde 10 seçim barajına yönelik eleştirilerini de değerlendiren Erdoğan, "Türkiye seçim barajını daha aşağılara çekmeye henüz hazır değil" dedi.

"Ben daha önce Ahmet Türk'e de söylemiştim. Türkiye seçim barajını daha aşağılara çekmeye henüz hazır değil. Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını tamamlaması gerekiyor. Bunu yapmak için siyasi istikrar ve güvene ihtiyaç var. Bakın Hollanda'ya, Belçika'ya aylardır hükümet kurulamıyor. Görüştüğüm birçok batılı lider 'Sakın barajı düşürmeyin, istikrarı kaybedersiniz' diyor. Ayrıca birçok AB ülkesinde de baraj var. İyi inceleyin. Barajın bizden yüksek olduğu AB ülkeleri de var. AİHM'nin seçim barajı ile ilgili verdiği karar ortada."

KILIÇDAROĞLU SAMİMİ DEĞİL

"CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Baykal'dan farklı olarak uzlaşmaya daha yakın durduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Erdoğan, "Bana samimi gelmiyor" yanıtı verdi.

Erdoğan, "Hep birlikte göreceğiz. İnşallah öyle olur. Ama samimi gelmiyor bana, çok yalan söylüyor. Geçtiğimiz dönemde yeni Anayasayı yapabilseydik, bugün Türkiye daha iyi bir noktada olurdu. Her seferinde CHP koşa koşa AYM'ye gitti. Yargı reformunu tamamlayabilseydik. Bugün bir çok yatırım da tamamlanmış olacaktı. Galataport'u Danıştay engelledi. Galataport İstanbul'un altın projesi olacaktı. Haydarpaşaport yapılacaktı. Önümüzü kestiler. Anayasa değişikliği ile inşallah bu engellemeler aşılmış oldu. Bu marka projeleri süratle İstanbul'a kazandıracağız. Kemal Bey'in yeni bir Anayasa yapımında uzlaşmacı davranıp davranmayacağını kestiremiyorum. Kahin değilim. 'Birlikte yapalım' derse seve seve yaparız. Bizim yeni Anayasa konusunda birtakım hazırlıklarımız var. Onların ne söyleyeceğini de bir görelim. Çok konuşan bir Anayasacıları vardı. Artık konuşmuyor. Çok kötü susturdular. Yeni Anayasa konusunda kimseye karşı bir önyargımız yok. Herkesle konuşabiliriz."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol