PKK'NIN YÜZDE 15'İ ÇIKMIŞ...

Başbakan Erdoğan'ın 'PKK'nın yüzde 15'i yurtdışına çıktı. Gerisi içerde eyleme devam ediyor' kanaatine son MGK toplantısında vardığı anlaşıldı.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 10:36
PKK'NIN YÜZDE 15'İ ÇIKMIŞ...

 Son MGK toplantısı devletin zirvesinde yaşanan istihbarat savaşlarının da işaretini verdi. Başbakan Erdoğan'ın Akil adamlarla yaptığı nihai görüşmeye kadar 'PKK ile başlatılan 'çözüm' süreci sorunsuz devam ediyor' sözünü 'PKK'nın ancak yüzde 15'i yurtdışına çıktı. Eylemlerine devam ediyorlar' şeklinde değiştirmesinin ardında geçtiğimiz salı günü yapılan ve 5 saat süren son MGK toplantısında Genelkurmay Başkanı'nın verdiği bilgiler olduğu ileri sürüldü. 

Edinilen bilgilere göre Genelkurmay Başkanı Necdet Özel 2 hazirandan 24 haziran tarihine kadar yapılan düzenli olmayan 14 keşif uçuşundan elde edilen görüntüleri ve teknik takip raporları MGK'da bir rapor halinde sundu. 5 saat süren ve hararetli tartışmalarla geçen toplantı sonunda 'Çözüm' sürecinin hiç de bilindiği şekilde gitmediği anlaşıldı. Bu bilgi MGK bildirisine de yansıdı. MGK bildirisinde "Çözüm süreci"nde gelinen aşama değerlendirilmiş, sürecin kalıcı bir güven ortamı sağlayacak şekilde devam etmesi için alınması gereken tedbirler görüşülmüştür" denildi. Başbakan Erdoğan MGK'da verilen bilgilerden ikna olunca bir gün sonra da kendisine verilen bu bilgileri akil adamlar nihai toplantısında paylaştı.
 
Başbakan 'Çözüm süreci'nde ikinci aşamaya geçilmesini isteyen Akil adamlara 'Yalan söylüyorlar. PKK'nın sadece yüzde 15'i gitti. PKK'lıların yüzde 85'i hala içerde. Hala tesis basıp insan kaçırıyorlar. 1 ila 5 milyon lira arasında haraç istiyorlar. Yol kesme ve araç yakma eylemleri süyüor. Bana ulaşan 19 vaka var. HPG faaliyetlerine devam ediyor" deyiverdi. Bu sözleri bir gün önce MGK toplantısında tartışılan konuları da ortaya çıkardı. İhsan DEMİR / G.PORT

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.07.2013 10:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol