PKK'NIN EZBERİ BOZULACAK!

Yazar/aktivist Orhan Miroğlu, yeni çıkacak ‘Silahları Gömmek’ adlı kitabında PKK ile ilgili çarpıcı tespitlere yer verdi.

03 Ocak 2012 Salı 14:56
PKK'NIN EZBERİ BOZULACAK!

 PKK’nın kazanmasının mümkün olmayacağını söyleyen Miroğlu, Filistinli ünlü ‘militan’ Leyla Halit’in Arap değil, Kürt olduğunu öne sürdü.

Kapatılan DTP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Öcalan’ın hain ilan ettiği Orhan Miroğlu’nun yeni çıkacak “Silahları Gömmek” adlı kitabında Kürt sorunuyla ilgili ezber bozacak tespitler var. Miroğlu kitapta Öcalan’la Güney Afrikalı Lider Mandela’yı uzunca karşılaştırıyor. Öcalan’ın uluslararası alanda Mandela’nın saygınlığına sahip olmadığını, bunun nedeninin de silahların sivillere yöneltilmiş olması ve terör yöntemleri olduğunu vurguluyor.
KİM KAZANACAK?
Kürtler arasında benim adıma öldürme diyenlerin sayısının arttığına dikkat çeken Miroğlu, PKK’da değişim isteyen Mehmet Şener, Hikmet Fidan ve Kani Yılmaz’ın örgüt tarafından infaz edildiğine ve PKK’daki iç infazlar yüzünden ailelerin büyük acılar yaşadığını ve bunu gizleyerek yaşadıklarını anlatıyor. Kürtler adına girişilecek yeni bir savaşın askeri olarak kazanılmasının mümkün olmayacağını, PKK’nın da kazanamadığını şimdi daha fazla asker öldürerek, Kürtlerin yoğun yaşadığı şehirlerde siyasi ve sosyal hayatı etkileyerek dayanılmaz hale getirdiği yeni bir hamle yaptığını ifade ediyor. Miroğlu kitabını Akmerkez önündeki patlamada bacağını kaybeden Ayten Bal, Siirt’teki saldırıda felç kalan Nuran Evin, hayatını kaybeden Nergis Evin, Zeynep Evin, Kevser Çekin, Nurcan Olgaç, Batman’daki çatışmada karnındaki bebeğiyle 4 yaşındaki kızı Sultan’ı kaybeden Mizgin Doğru ve Bingöl’deki canlı bomba saldırısını fedakârca engelleyerek çocuklarını ve birçok kişinin hayatını kurtaran anne Hatice Belgin’e ithaf ediyor.
PKK BARIŞA HAZIR DEĞİL...
Miroğlu kitapta PKK’nın barışa hazır olmadığını şöyle anlatıyor: “Silvan’dan sonra, yeni bir savaşı denemeye çalışıyordu PKK ve barışa hazır değildi. İlk savaş 1984’te başlamıştı. İkincisinin miladı ise Silvan olacak gibi görünüyordu. (...) Kürt halkı bu savaşı istemiyor ve daha şimdiden savaş karşıtı bir tutum alıyor. (...) Bu savaş yeteri kadar sürdü ve yeteri kadar kirlendi. Etnik bir çatışmayı ve daha fazla kirlenmeyi göze almadan bu savaşın sürdürülmesi artık mümkün değildir. Savaşmak isteyenlerin bu riski göze aldıkları ve pervasızca davrandıkları aşikâr. (...) MİT-PKK görüşmelerinin basına servis edilen metninde, dikkat çeken husus, devlet heyetinin sürekli ikna peşinde olup hiçbir şeyi reddetmemesidir. Ama PKK heyetinde ise böyle bir görüşmeye ve müzakereye hazırlıklı olmama ve güvensizlik hakim... PKK’nın henüz barışa hazır olmadığı anlaşılıyor.”
İNANDIRAMIYORUM...
Miroğlu kitapta İskenderun’da tatildeyken tanıştığı Filistinli bir yüzbaşıdan ünlü hava korsanı ve FKÖ Politbüro Üyesi Leyla Halit’in Kürt olduğunu öğrenmesini de şöyle anlatıyor: “Sonra bir gün Leyla Halit’ten söz etti. ‘Hıyye Kürdiye’ (O bir Kürt’tür) dedi. Çok şaşırdım ve bugün bile bu hikâyeyi anlattığımda, kimseyi Leyla Halit’in Kürt olduğuna inandırabilmiş değilim.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol