PKK İLE ERGENEKON GÖRÜŞMÜŞ!

PKK ile Ergenekon'un bazı isimleri arasında Kuzey Irak'ta iki kritik görüşme yapıldı.

24 Mayıs 2011 Salı 10:22
PKK İLE ERGENEKON GÖRÜŞMÜŞ!

 PKK ile Ergenekon'un bazı isimleri arasında Kuzey Irak'ta geçtiğimiz Mart ve Nisan ayında iki görüşme yapıldığı öğrenildi. Görüşmelerde seçim sürecini kilitleyecek eylemler ve seçmene baskı yapılması kararlaştırıldı.


Ergenekon-PKK birlikteliğini doğrulayacak nitelikteki gelişmeye göre terör örgütü PKK ile Ergenekon'un bazı isimleri arasında Kuzey Irak'ta iki kritik görüşme yapıldı. Mart ve Nisan aylarında gerçekleşen görüşmelerde Türkiye'de seçim sürecini kilitleyecek eylemlerin başlatılması kararı alındı. PKK teröristlerinin Türkiye'ye sızmalarında, ülke içinde ilerlemelerinde ve özellikle batı bölgelerinde yapılacak eylemler öncesinde lojistik açıdan desteklenmesi benimsendi. PKK içindeki Ergenekoncu olarak bilinen Ankaralılar Grubu ile Ergenekon örgütü arasındaki görüşmelerin ilki 2 Mart'ta Kandil yakınlarındaki eski Zorgali Kampı'nda yapıldı. Sabah gazetesinden Mutlu Çölgeçen'in haberine göre, ikinci görüşme ise 4 Nisan'da Kuzey Irak Zap bölgesinde gerçekleşti. İddiaya göre ilk görüşmede Cemil Bayık ile Ergenekon örgütü adına, açık isimleri istihbarat birimlerinde olan ve bir dönem devletin önemli kademelerinde görev yapan N.C. ve M.S. isimli kişiler de yer aldı.

KRİTİK EYLEMLER

Görüşmelerde; seçimler öncesinde örgütün Türkiye'de kritik alanlarda eylem yapması, hassas bölgeler tespit edilmesi, bu amaçla 60-70 kişilik bir terörist grubunun Türkiye'ye sızması benimsendi. Eylem gruplarının 5 ile 7 kişiden oluşması sağlanırken, Sinop- Boyabat ve Kastamonu saldırıları da bu şekilde gerçekleşti. Plan ayrıca AK Parti seçim bürolarının basılması, adaylarına yönelik korku ve sindirmenin devreye sokulması, eylemlerin bölgenin yanı sıra Ege ve Marmara'da da yapılmasını içeriyor.

SEÇMENE BASKI

Seçim günü stratejisi, PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın belirleyeceği 3 bin kişi ile kırsalda ve yoğun olarak şehirde seçmenler üzerinde baskı kurma, bölgede güvensiz alan oluşturma, bölgenin yanı sıra Ege ve Marmara Bölgeleri'nde de eylem yapılmasını içeriyor.

VEKİLLERE ABLUKA

Seçim sonrası planı ise, 12 Haziran seçimleri sonrasında AK Parti'li milletvekillerinin bölgede rahat çalışmalarının engellenmesi, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarına yönelik saldırılar devam ettirilmesi, özellikle şehirlerde aynı gün ve aynı zamanda eylemlerin yapılmasını içeriyor.

GİZLİ TANIK DA SÖYLEDİ

Bu arada Ergenekon 3. İddianamesinde Ankaralılar Grubunun başı Cemil Bayık'ın Ergenekon tutuklusu emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile zaman zaman temas kurduğu iddiası yer almıştı. Ek klasörlerde gizli tanık "İlk Adım"ın iddialarına göre emekli tuğgeneral Ersöz, Şırnak'ta görev yaptığı dönemde Cemil Bayık'la bir araya geliyordu. Hatta ikili K. Irak sınırındaki bir görüşmede birbirlerine sarı zarflar vermiş ve bu görüşme sonrasında 21 militanın Türkiye'ye girişi sağlanmıştı. Levent Ersöz ise bu iddiaları yalanlamıştı.

DERİN BAĞLANTILAR

Terör örgütü PKK içinde bir dönem etkin olan Osman Öcalan'ın ifadelerine göre Cemil Bayık'ın Ergenekon örgütü türü yapılanmalarla olan irtibatı 1980 yılı öncesine dayanıyor. Öcalan, 1979 yılında gözaltına alınan Bayık'ın tutuklanması gerekirken kısa bir süre sonra serbest bırakılmasını da bu ilişkiye bağlıyor. Osman Öcalan'a göre Bayık, bu kesimlerle olan irtibatını hiçbir zaman koparmadı.

KANDİL ELEŞTİRMİŞTİ

Cemil Bayık liderliğindeki Ankaralılar grubunun etkin isimleri arasında Ali Haydar Kaytan, Mustafa Karasu ve Duran Kalkan da yer alıyor. Aynı zamanda "Şahinler" veya "Derinciler" olarak da isimlendirilen bu Ankaralılar Grubundan Cemil Bayık ve Mustafa Karasu Ergenekon operasyonlarını eleştiren açıklamalarda bulunmuşlardı.

ERDOĞAN'DAN DİKKAT ÇEKEN VURGU

Başbakan Erdoğan, 18 Mayıs Çarşamba günü Ankara Ticaret Odası'nda yaptığı konuşmada şunları ifade etmişti : "Herkes, seçim öncesinde nasıl bir oyunun oynandığının çok iyi farkında. Doğu'yu tahrik edip, Batı'nın hassasiyetlerine dokunup, gençlerin kanı, annelerin göz yaşı üzerinden nasıl çirkin bir seçim hesabı yapıldığının herkes farkında. Bugün bir kez daha söylüyorum: Silivri ile Kandil'in yazdığı senaryo, birileri tarafından oynanıyor. Figüran olarak da gençler, çocuklar kullanılıyor, istismar ediliyor. Ama geri adım atmayacağız. Bu şiddet olaylarına, kaos planlarına teslim olmayacağız."







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol