'PKK HERKESTEN FAZLA KÜRT ÖLDÜRÜYOR'

Bakın bu sözler kime ait?

01 Kasım 2012 Perşembe 13:33
'PKK HERKESTEN FAZLA KÜRT ÖLDÜRÜYOR'

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde en önemli konu başlıklarından biri de PKK’nın Avrupa’da yürüttüğü faaliyetlere karşı daha etkili işbirliğiydi.

Batı’nın PKK’ya destek verdiği iddialarının yeniden gündemde olduğu şu günlerde, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin de ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile PKK’yı konuştu.
Büyükelçi Ricciardone geçtiğimiz ay, “ABD’nin, Pakistan’da El Kaide lideri Usame bin Ladin’i bulup öldürüldüğü düşünüldüğünde, Türkiye’ye neden daha fazla destek vermedikleri” şeklindeki bir soruya, “ABD’nin Türk hükümetine benzeri bir ortak operasyon teklifi yaptığını ancak Ankara’nın kendi tercihleri olduğu yönünde yanıt aldıkları” cevabını vermişti.
Yetkin, Ricciardone’ye, “Etkili görevlerdeki bazı Türk yetkililerin, Türkiye’nin daha fazla demokrasi ve ekonomik refaha kavuşmasını engellemek için, Batı’nın genel olarak PKK’yı bitirmek istemediğinden şüphelendiklerini” hatırlatarak, konu hakkındaki düşüncelerini de sordu.
İşte Ricciardone’nin cevapları:
* Bir konuya açıklık getirmek istiyorum: ABD, PKK terörizminin bitmesi gerektiğini düşünüyor. Bu amaçla Türk hükümetiyle hem diplomaside, hem hukuki yaptırımda, hem de istihbarat konularında yakın bir işbirliği halindeyiz.
"KÜRTLERİN HAYATLARINI MAHVEDİYORLAR"
* ABD’nin PKK’yı desteklediği ya da tolere ettiği iddialarını destekleyecek hiçbir kanıt yok.
PKK’yı ABD hukukuna göre bir terörist organizasyon olarak görüyoruz. Kürtler de dahil olmak üzere, Türkiye’nin bütün vatandaşlarının insan haklarını destekliyoruz. Sözde amacı ne olursa olsun terör şiddetini desteklemiyoruz ve ayrıca PKK’nın Türkiye’deki Kürt vatandaşlarının eşitlik ve onurunu ilerletmek için herhangi bir şey yaptığını düşünmüyoruz. Tam tersine, herkesten daha fazla, Kürtlerin hayatlarını mahvetmeleri bir yana, Kürt öldürüyorlar.
* Türkiye bizim dostumuz ve müttefikimiz. Türkiye herkes için demokrasiyi güçlendirmek için özenli bir şekilde çalışırken, biz de onlara PKK terörüyle mücadelelerinde destek olmaya devam edeceğiz.
PKK’ya karşı verdiğimiz desteğin operasyonel detaylarını gerçekten bilen Türk yetkililer, bunun değerini de biliyor.
* Tabii ki burada istihbarat paylaşımımızın detaylarını anlatamam. Ama paylaşabileceğimiz her şeyi paylaştığımızı söyleyebilirim. Bu istihbaratın nasıl geliştirilebileceği ve teröristlere karşı nasıl en etkili şekilde kullanılabileceği konusundaki tecrübelerimizi de paylaşmaya hazırız.
* PKK propagandacıları belki de Türk halkının PKK'nın dışarıdan destek aldığına inanmasını ve Türkiye'nin de bu durumla mücadele konusunda yalnız kalmasını diliyor. Bu tip temelsiz belkiler; umutsuz, eğitimsiz gençleri kendi vatandaşlarını öldürmeleri için silahaltına almak konusunda yardımcı olabilir. Ancak her iki görüşün de gerçekte hiçbir temeli yok. Bu yüzden Türkiye'deki kanaat önderlerinin gerçekler dururken, böyle çağ dışı ve itibarsız komplo teorilerine angaje olmaları beni üzüyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol