PKK BİR REALİTEYMİŞ VE TANINMALIYMIŞ... HADİ ORDAN!

BDP'li Canan: "Devlet PKK realitesini tanımak zorundadır"

17 Ekim 2011 Pazartesi 16:25
PKK BİR REALİTEYMİŞ VE TANINMALIYMIŞ... HADİ ORDAN!

 HAKKARİ ile Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi sınırlarında bulunan Kato Dağı'nda güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonlarda ölen PKK'lı Zozan Tolhildan kod adlı Rabia Kaya'nın cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan Hakkari'ye getirildi.

Cenazenin Hakkari'ye gelişi nedeniyle esnaf kepenk açmadı. Cenazenin toprağa verilmesi sonrası olaylar çıkarken, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, partilerine yönelik baskı ve tutuklama başlatan AK Parti hükümetini ahmaklıkta suçladı. Canan,"Öldürülen insanlara terörist diyorlar. Bunlar terörist değil. Bunlar bizim evlatlarımız. PKK bir realitedir. PKK 'nın arkasında Kürt halkı vardır. Devlet bu realiteyi kabul etmelidir" dedi.Kato Dağı'nda güvenlik güçlerince bir hafta boyunca 5 bin askerle hava destekli sürdürülen operasyonlarda öldürüldüğü belirlenen Zozan Tolhildan kod adlı PKK'lı Rabia Kaya'nın cenazesi otopsi için 2 gün önce Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından PKK'lı Kaya'nın cenazesi bugün Hakkari'ye gönderildi. Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenaze öğlen saatlerinde alınarak Biçer Mahalesi Tekser Mezarlığı'nda toprağa verildi. BDP'li görevliler, kalabalığın Emniyet önünde geçişi sırasında adeta etten duvar ördü. Cenazesinin Mezarlığın girişine ulaşmasıyla birlikte bir grup kadın, cenazeyi omuzlarında taşıyarak mezarlığa kadar getirdi.Cenazenin götürülüşü sırasında sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze sonrası Keklikpanar, Dağgöl, Gazi ve Katramas mahallalerinde yola barikat kurup slogan atan gösterici gruplara polis gaz bombası ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Bu arada Keklikpınar mahalesinde evlerine gaz bombası düşen 2 kadın, polis akrebinin yanına gelerek polislere tepki gösterdi. Cenaze töreninde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan,partililere yönelik baskı ve şiddet poitikalarını yürüten hükümeti ahmaklıkla suçladı. Canan,"Hepiniz görüyorsunuz bugün canımızdan bir parçayı toprağa verdik.30 yıldır süren bir savaş ve sonunda bir kez daha bir evladımızı toprağa veriyoruz.Elbette Hakkari halkı, Kürt halkı acılıdır.Basın mensuplarının bir konuda yapmanız gereken bir şeyi hatırlatmak isterim.Bu canaze için şunu bilin ki Hakkari halkının 300 bine yakın nüfusu aynı üzüntüyü taşımaktadır.Bunu basına taşıyabilirsiniz.Hakkari Milletvekili olarak bu bilgiyi beni kaynak olarak gösterip yazabilirsiniz.Teknik nedenlerle belki bugün 300 bin insan burda yok.Ama buraya gelmeyen dahi tüm halkımız kendi evlatına sahip çakmıştır.30 yıldır terör diyerek meseleyi çözemedik. Askeri operasyon diyerek çözemedik.Tutuklamalar, kelepçeler diyerek çözemedik.30 yıldır denenen yolların denenmesine ihtiyaç yoktur.Eğer bu yollar tekrar deneniyorsa bunun adı ahmaklıktır.Bugün AKP yöneticilerinin , Başbakanın seçtiği yol açık söylüyorum ahmaklıktır.Çünkü bu yol geçmişte denenmiştir. Burdan bir sonuç çıkmayacaktır" dedi

EVLATLARIMIZ TERÖRİST DEĞİL

Toprağa verilen evlatların Terörist olmadığını da belirten Canan, "Türkiye'nin buna gerçek teşhisi koyması lazım.Toprağa verdiğimiz her parça bu halkın bir parçasıdır.Buna ançak bu şekilde barışa, çüzüme ulaşabilir Türkiye. Bu gerçeği görmek durumundadır.Nasıl Kürt gerçeği, Kürt realitesi var ise bugün toprağa verdiğimiz bu evladımızın arkasında tüm Hakkari halkı var ise devlet PKK realitesini de tanımak zorundadır. PKK bir realitedir ve bunun arkasında Kürt halkı vardır. Bu gerçeği Türkiye biran evvel görmeli ve halen uzattığımız barış elimiz dikkate alınmaladır. Başbakan sürekli dini istismar etmekdedir. halkamızın bunu iyi bilmesi gerekir. Bizlere yönelik zerdüştlükten bahsetmesi bizi adeta müslüman dışı olarak göstermektedir. Şunu herkes bilsin bütün Türkiye bilsin. Gerçek müslüman Kürk topluluğudur. Mezopotamya topraklarında ve Ortadoğuda Kürtle müslaman iken sonradan Tayyip Erdoğana ve benzeri devşirme müslümanlığı kabul etmişlerdir. Asıl müslümanlığı bizden öğrendiler, Kürtlerden öğrendiler.Sayın Öcalan üzerindeki tecride son verilmeli.Barışa giden yol imralıdan geçiyor"dedi.Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Hakkari'nin çeşitli mahallelerinde olaylar çıktı. Polis göstericileri dağıtmlak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Olaylar sokak aralarında bir süre devam etti. Kepenklerin kapalı olduğu kentte, cenazenin toprağa verilmesinden sonra ise işyerleri açıldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol