PHOTOSHOP HİLESİYMİŞ!

AK Parti'nin Balıkesir mitingindeki mahşeri kalabalığın altında photoshop rezaleti olduğu ileri sürüldü.

02 Mart 2014 Pazar 12:57
PHOTOSHOP HİLESİYMİŞ!

 Mitingi kalabalık göstermek için kameraların görüş açısı bayraklarla kapatılıp şehir stadı yok edilerek mitinge katılanlar kalabalık gösterilmiş. 

AK Parti'nin Balıkesir mitingindeki mahşeri kalabalığı televizyonden izleyip gazetelerdeki fotoğraflarını gören bir Balıkesirliler şaşkına döndü. Çünkü fotoğraflarda görülen meydan yüzlerce metre uzunlukta görülüyordu. Ancak meydanın büyüklüğü 100 metre kadardı. Üstelik mahşeri kalabalığın görüldüğü fotoğaflarda Balıkesir Şehir Stadı bir gecede yüzlerce metre ileriye taşınmıştı. Bir Balıkesir'li vatandaş bu kadar da olmaz deyip çekilen fotoğrafları derleyip İTÜ sözlüğe yükleyerek yapılan hileyi anlattı. 

İşte Balıkesirli vatandaşın ağzından AK Parti Balıkesir mitingindeki kalabalığın sırrı:

Balıkesirli olanlar rezaleti kolaylıkla anlayacaklardır. Bahsi geçen bölge okan sürücü kursunun olduğu yer. Küçücük bir alan. Onun arkasında kocaman bir KPSS kursu, sinema amatörleri derneğine ait bir bina ve evet sıkı durun burada: bir stadyum var. Ancak fotoğraftan anlaşıldığı üzere çok fazla katılım olunca stadyumu yıkmış adamlar. Bir gecede de geri dikmişler
 
O meydanda zamanında 1 mayıs kutlardık biz. Balıkesir ağırlıklı milliyetçi sağ eğilimli olduğu için katılım çok az olurdu. Meydan o kadar küçük ve dar ki 500 kişi falan olduk mu sığamazdık alana. Kimisi foto 150 metre geriden çekilmiş falan demiş. Meydanın tamamı zaten 100 metre var yok. Fotonun çekildiği noktanın arkası demiryolu, önü stadyum. Bu tür teknoloji hadiselerinden anlamam hiç ama odağı daha uzakta gösteren bir ekipman kullanmışlar sanırım. Ufkun bittiği yere kadar da tekrar tekrar yapıştır. 

Bu iddianın internette yayılması ile bazı okurlar da tam tersini ileri sürerek canlı yayında photoshopun zor olduğu ileri sürdüler. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.03.2014 13:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol