Pes! N'oldu da El Öptünüz?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptü.

07 Temmuz 2018 Cumartesi 23:22

27. Dönem parlamentosu, milletvekillerinin ant içme töreni için saat 14.00’da toplandı. TBMM Genel Kurulu’na, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu nedeniyle ikinci en yaşlı üye sıfatıyla İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz başkanlık etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , ant içme töreni sırasında salondan çıktı. Bahçeli’nin salondan çıkması esnasında ayağa kalkan İYİ Parti Milletvekili Arkaz, Bahçeli’nin elini öptü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da yemin ettikten sonra Bahçeli'nin elini öptü. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Öte yandan iki vekilşin bu hareketi gerek kendi partilileri gerekse pekçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medya yoğunluklu tepkilerde 'Ülkede demokrasiyi yok eden, Erdoğan'ın kendi bile vazgeçmişken başkanlık sistemini tartışmaya açarak verdiği sonsuz destekle de rejimi değiştirten, başta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere partiye ve millet ittifakına hakaretlerde sınır tanımayan birinin elini öpmek onun tüm bu yaptıklarını hiçe saymak hatta onay vermektir. Yazıklar olsun' ifadeleri dillendirildi.

Öte yandan İYİ Partili Murat Ağırel, sosyal medya paylaşımıyla iki isme de tepki gösterdi. Ağırel, “Ben İYİ Parti üyesi olarak bu görüntüleri kabul etmiyorum... Ben solcu gelenekten gelen bir Kemalist olarak yemin töreninde sol elimi kaldırsam ne düşünülürse bende şu anda onu düşünüyorum... MHP de daha önce siyaset yapmış olabilirsiniz ancak bunca olay yaşanmışken el öpme nedir? Kesinlikle kabul etmiyorum ve şiddetle protesto ediyorum. İYİ Parti MHP değildir” diye yazdı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.07.2018 23:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol