PARTİLERİ BÖLME PLANI...

Genel seçimden önce muhalefeti zayıflatmak isteyen iktidar, ulusalcıları kullanarak CHP’yi bölmek istiyor. MHP’yi ayrıştırmak için Tuğrul Türkeş’i kullanmayı planlıyor.

11 Şubat 2015 Çarşamba 14:19
PARTİLERİ BÖLME PLANI...

 AKP’nin, seçimden önce dört muhalefet partisini zayıflatmak için “eylem planı” hazırladığı ortaya çıktı. Daha önce HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u ve Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu saflarına katarak, iki partiyi tasfiye eden AKP’nin, CHP, MHP, BBP (Büyük Birlik Partisi) ve SP’yi de (Saaadet Partisi) bölme planları yaptığı belirlendi.


Bu çerçevede hazırlanan eylem planın detaylarına Taraf ulaştı. Eylem planına göre, ulusalcılar aracılığıyla CHP, Tuğrul Türkeş aracılığı ile MHP, Osmanlı Ocakları’nı kullanarak BBP, Fatih Erbakan aracılığıyla da SP bölünecek. 7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefetin itibarını zedeleyici bazı eylemlere de ağırlık verilecek. AKP’nin, operasyon birliğinin, dört parti ile ilgili hazırladığı eylem planının ayrıntıları şöyle:

ULUSALCILAR ARACILIĞIYLA
Paralel yapıyla işbirliği söylemleri artırılacak. Ulusalcıların rahatsızlıkları artırılacak. Hükümete yakın medyanın imkânlarıyla seslerinin duyurulması sağlanacak. CHP’den kopacak ulusalcıların partileşmelerinde her türlü kolaylık sağlanacak ve destek verilecek. Rahatsız olan milletvekillerinin istifa etmeleri için her türlü destek verilecek. Ancak, CHP’li vekillerin toplu olarak değil tek tek istifa etmeleri sağlanacak. Böylece, parti içerisinde karmaşa ve rahatsızlığın devam ettiği algısı oluşturulacak. Alevilerle CHP’yi ayrıştırma çalışmasına ağırlık verilecek. Alevi oyların diğer partilere kayması için stratejiler oluşturulacak. CHP’nin sağa açılım projesi sürekli gündeme getirilerek eleştirilecek. Bu yöntemle Alevi kesim ile ulusalcılar partiden ayrıştırılacak. Seçimlere doğru da, CHP’de lider tartışması başlatılacak. Kılıçdaroğlu’nun, ülkeyi yönetemeyeceği algısı oluşturulacak.
MAFYA VE TUĞRUL TÜRKEŞ
Ülkücü kökenli mafya liderleri kullanılarak, MHP yönetiminin ülkücüleri temsil etmediği algısı oluşturulacak. Bu kapsamdaki mafya liderlerine, maddi ve manevi her türlü destek verilecek. Ayrıca bu kapsamda seçiler mafya liderlerinin demeçleri, hükümete yakın medyada geniş olarak kullanılacak. AKP’ye destek veren kanaat önderleri, Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ederek, AKP içindeki de ülkücü kanadın olduğu algısı oluşturulacak. AKP ile ilişkileri gevşeyen cemaatlerin MHP’ye kaymaları önlenecek. MHP’nin dine karşı olduğu ve Bahçeli’nin de dindar olmadığı algısı oluşturulacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş üzerinden parti yönetimine yönelik kargaşa oluşturulacak. Tuğrul Türkeş’e genel başkanlık yolunda her türlü desteğin verilecek. MHP de liderlik sorunu oluşturulurken partinin tabanının kayması sağlanacak. Alperen Ocakları Başkanı ve eski BBP yöneticileri üzerinden BBP’de iç disiplin bozulmasının sağlanması ve böylece yönetilemez bir parti imajıyla MHP’nin seçim ittifakına soğuk bakması sağlanacak. Etkili muhalefet yapma potansiyeline sahip MHP’lilere çeşitli cazip imkanlar sunularak susturulmaları sağlanacak. Milliyetçi refleksleri kuvvetlendirecek haberlerin kamuoyundan gizli tutularak MHP’ye yönelişi engellenecek.”
ALPERENLERE KARŞI OSMANLI OCAĞI
Parti içeresinde karışıklık çıkartarak BBP’nin seçim ittifakları konusunda karar alamaz hale düşürülecek. Ankarada Melih Gökcek üzerinden Alperen ocakları ele geçirilme çalışmasının devam ettirilmesi sağlanacak. Osmanlı ocakları adlı vakfa desteğin artarak devam ettirilecek. Seçimlere doğru Büyük Birlik Partisi’nden istifalar sağlanacak. İstifa edecekler için cazip vaatler hazırlanacak.
SP’DE ‘FATİH ERBAKAN’ ROL OYNAYACAK
Erbakan Vakfı’na her türlü maddi imkanın sunularak ayrı ve güçlü bir grup oluşturulacak.  Grup, Saadet Partisi kadroları üzerinde etkin hale gelecek. Ve mevcut SP yönetiminin diskalifiye edilmesi sağlanacak. Saadet Partisi’nin AKP kontrolünde zayıf bir parti olarak kalmaya devam etmesi için gerekli çalışmalar  yapılacak. Fatih Erbakan’ın milletvekili yapılmasının sağlanacak ve ardından partiyi devralması için gerekli destek verilecek.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.02.2015 14:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
muzaffer adak 2015-02-11 22:25:43

Sayin yaşar nuri ozturk hocam ummadik tas bas yarar hepar hak ve esitlik partisi genel baskani A B nin ingilterenin goruslerini arastirin nedenyasakki tayyip niye karsisina cikmaya cesaret edemiyor muharrem ince ike siyaset arenasinda ugur dundar moderatorlugunde izlediyseniz gercek vatan aski ile dolu olan siziñ gibi durust bir lideri goz ardi etmek pek adil olmayacak sanirim bir yerde deginirsiniz ist 3, bolge bagimsiz adayi osman pamukoglu nu sizin gibi mecliste gorecegiz Allahin izniyle saygilarimi sunarim