PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ!

Terör örgütü PKK'da yaşanan ahlaki çöküş BDP'ye de sıçradı. Haziran 2011'de yapılması beklenen milletvekili genel seçimlerine hazırlanan "Barış ve Demokrasi Partisi"nde her geçen gün yeni bir sorunun ortaya çıkıyor.

18 Şubat 2011 Cuma 17:58
PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ!

Terör örgütünün gençlik yapılanması sorumlularından K.G. ve K.T.'nin, BDP'nin Ankara İl Teşkilatı'nda görevli N.A. ve N.A. isimli iki kız kardeş ile hissi ilişki yaşadıklarının ortaya çıktı. Hissi ilişki yaşadıkları belirtilen gençlerin, üniversite bahçesinde uygunsuz şekilde yakalanmalarının, BDP İl Teşkilatı ve terör örgütünün gençlik yapılanmasında büyük rahatsızlığa neden oldu.

 BDP İl Teşkilatı ve terör örgütünün gençlik yapılanmasından uzaklaştırılan gençlerin cezalandırılmak üzere Kandil'e gönderileceği öğrenildi. BDP Ankara İl Teşkilatı'nda yaşanan bu olaya tepki gösteren bazı ailelerin, "Dağlarda gençler ölürken, birileri şehirlerde aşk meşk işleriyle uğraşıyor, kızlarımızın namus ve iffetlerini hiçe sayıyor" diyerek, çocuklarını partiden aldıkları belirtiliyor.

BDP İl Teşkilatı'nın, seçimlere kadar benzer olumsuzlukların yaşanmaması için parti çalışanları ile terör örgütünün gençlik yapılanması kadrolarının zorunlu olmadıkça görüşmemeleri yönünde karar aldıkları öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde de BDP Ankara İl Örgütü'nde "Alevi-Sünni" krizinin yaşanmıştı. BDP'nin Ankara İl Örgütü'nün 2.Olağan Kongresi'nde il yönetimi üyelerinin belirlenmesi sonrasında, partililerden, BDP Genel Merkezi'ne "Üye seçimlerinde 'Alevi-Sünni' ayrımı yapıldığı" yönünde çok sayıda şikayet iletilmişti.

BDP Genel Merkezi'ne başvuran çok sayıda partilinin, "Alevi kökenli Haydar Sayılı'nın Sünni-Alevi Kürt ayrımı yaptığı, il yönetiminde Alevi Kürtleri ön plana çıkararak, Sünni Kürtleri partiden ve parti yönetiminden dışlamaya çalıştığı" şeklinde şikayette bulundukları belirtiliyor.

BDP Genel Merkez yönetiminin, seçim çalışmalarına hız verildiği bir dönemde "Alevi-Sünni Kürt" ayrımcılığı ile ilgili şikayetlerin, partiye zarar verebileceği endişesiyle Haydar Sayılı ile ilgili şikayetleri duymazlıktan geldiği, ancak partililerin bu konudaki ısrarı üzerine, Haydar Sayılı ile ilgili soruşturma başlattı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol