PAMUKOĞLU'NUN İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRACAK

PKK'nın 5.ve 7. kongrelerinde aldığı kararların aynısının, CHP'nin seçim bildirgesine alındığını belirtildi

02 Mayıs 2011 Pazartesi 17:05
PAMUKOĞLU'NUN İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRACAK

12 Haziran seçimleri öncesi ortaya atılan bu iddia hem CHP'yi hem de siyaset arenasını karıştıracak. O sarsıcı iddianın sahibi ise Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu... Pamukoğlu'na göre PKK'nın 5.ve 7. kongrelerinde aldığı kararların aynısı CHP'nin 12 Haziran seçimleri için açıkladığı bildirgesine alındı. 

Seçim çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen Pamukoğlu, HEPAR il binasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Samsun'da yaptığı ziyaretin ardından ilçeleri gezerek Sinop'a geçeceğini belirten Osman Pamukoğlu, "Bizim baraj diye bir sorunumuz yok. 11 Haziran'a kadar sürekli koşturacağız" dedi. Pamukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Öcalan'a 'Apo' yerine 'eşkıya reisi' demesini istedi.

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, CHP ve MHP'deki kaset skandallarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Birileri bir takım mekanizmalar kullanarak birbirlerini kötülemeye çalışıyor. CHP'deki biraz daha farklı. CHP'nin tapulu arazisine bir gece gecekondu kondurmak gibi. Ne oldu? Misal şimdi CHP ne diyor? PKK'nın 5. 7. kongrelerinde aldığı kararların aynısını seçim bildirgesine almış. Adadaki eşkıya ne diyor? Özerk cumhuriyet. CHP ne diyor? Özerk demokrasi. PKK kongre kararında iki dil der, CHP'de iki dil diyor. Ben yeni bir şey söylemiyorum. Okumuşunuzdur herhalde. Yazılı metni söylüyorum. PKK koruculuk kalsın diyor, o da kalsın diyor."

Şehit ailelerine komutan tarafından seçim semineri vermesi olayını ise ilk kez basın mensuplarından duyduğunu belirten Pamuk, "Şehitler Türk silahlı Kuvvetleri'nin değil Türk milletinindir. Milletin, halkın çocuklarıdır onlar. Üniformayla siyaset olmaz. Bizim iktidarımızda yap bunu bakayım. Elde tüfek, sırtta üniformayla siyaset yapılmaz. Bu benim her zaman söylediğim bir sözdür. Bu kadar açık" dedi.

Bu arada Ahmet Türk'e yumruk atma olayı ile tanınan Samsun bağımsız milletvekili adayı İsmail Çelik, HEPAR Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun yanına geldi. Partililer, İsmail Çelik ile Osman Pamuk'un birlikte görüntülenmemesini istedi. İsmail Çelik'in ayrı bir odaya alınarak dışarı çıkarıldığı ileri sürüldü.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol