ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ERBAKAN'I ANLATTI!

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın 24 yıl Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman konuştu.

27 Şubat 2013 Çarşamba 12:05
ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ERBAKAN'I ANLATTI!

 Başbakanlık yaptığı yıllar da dahil, 24 yıl Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce yaşamını yitiren Necmettin Erbakan'ın, sadece Türkiye için değil Müslüman ülkeler ve insanlık için kurtuluş reçetesi arayan bir lider olduğunu söyledi.

28 Şubat'tan önce ülkenin ekonomik olarak çok iyi durumda olduğunu belirten Karaman, ''Gazeteler manşetlerde, 'Erbakan Türkiye'yi uçuruyor' diye yazıyordu. 'Erbakan'ın 120 milyar dolarlık projeleri'' diye manşetler atılıyordu. Sonra haberlerin hepsi kesildi. Fadime Şahin'ler, Müslüm Gündüz'ler, Ali Kalkancı'lar gündeme geldi. Bunları sanki biz yaptırıyormuşuz izlenimi verildi'' dedi.
Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in 28 Şubat'ta asker müdahale etmeden, sivil inisiyatifin etkisiyle, zorlanarak, eylemler yaptırılarak hükümetin istifa ettirildiğini söylediğini aktaran Karaman, şunları kaydetti:
''Sivil inisiyatifin niçin eylemler yaptığını anlayabilmiş değiliz. İşçinin hakkı ödenmediği için eylem yapmadılar. Erbakan en çok kendisini anlamayanlara kırıldı. Yüzde 50 zam alan sendikaların yöneticilerine kırıldı, sonra karşısına geçtiler. 6 defa gidip 7 defa geri gelen Süleyman Demirel'e kırıldı.'' 

AA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol