ÖZDAĞ HOCADAN TARİHİ UYARI!

MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, başkanlık sisteminde ısrar edilmesi halinde ülkenin ikiye bölünebileceği uyarısında bulundu.

16 Ekim 2016 Pazar 00:26
ÖZDAĞ HOCADAN TARİHİ UYARI!

MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde 15 Temmuz darbe girişimi ve Başkanlık sistemi hakkında konferans verdi.Özdağ konuşmasında, Başkanlık sistemi ısrarından vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek "Başkanlık sisteminde ısrardan vazgeçilmesi gerekir. Çünkü yarın Başkanlık sisteminde ısrar edilirse, Türk toplumu ortadan ikiye bölünecektir. Hiç olmadığı kadar büyük bir kutuplaşma ortaya çıkacaktır. Bu kutuplaşma o kadar kesin kutuplaşma olacak ki; bunun üzerine her türlü dış ve iç manipülasyonun binmesi mümkün hale gelecektir. Burdan inanın zafer çıkmaz, buradan sadece mağlubiyet çıkar. O da Türkiye için mağlubiyet olur" dedi.
DARBEYE KATILAN GENERAL VE SUBAY SAYISI TSK'DAKİ FETÖ'CÜLERİN ÇOK KÜÇÜK BÖLÜMÜ
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili ise Prof. Dr. Ümit Özdağ, FETÖ'ye karşı en kapsamlı operasyonun sürdürüldüğünü ifade ederek şöyle konuştu:"Bugün FETÖ'ye karşı en kapsamlı operasyon düzenleniyor. Değil sadece ordudakiler, toplumun her alanına, devletin her alanına yayılmış şekilde FETÖ'nün alt yapısı tasviye ediliyor. Demekki FETÖ'nün kendisini savunma refleksi, 15 Temmuz öncesinde olduğundan daha da güçlü. 15 Temmuz öncesi Türkiye bu kadar Asya'ya yaklaşmıştı. 15 Temmuz sonrası Asya'ya daha fazla yaklaşma var. Darbeyle ilgili daha sonra görüştüğüm birçok asker, darbe planının çok iyi çalışılmış olduğunu, her bir bireye verilen görevin çok belirgin bir şekilde tanımlandığını söyledi. Fakat yine de beni rahatsız eden bazı şeyler var. Örneğin; darbeye katılan general, amiral ve subay sayısı TSK içindeki FETÖ'cülerin çok küçük bir bölümünü oluşturuyor."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol