ÖZAL MÜSLÜMAN ERDOĞAN İSLAMCI...

Erdoğan'ın rakamları Özal’ın gerisinde kaldı. Ayrıca Özal tantanalı Cuma namazları kılmadı hiç. Cami kapısında tezahürat yaptırmadı kendisine. Ve basına haber verip cami kapısında basın toplantısı da hiç yapmadı... Özal Müslüman’dı. Şimdiki iktidar sahipleri İslamcı...

15 Eylül 2014 Pazartesi 13:03
ÖZAL MÜSLÜMAN ERDOĞAN İSLAMCI...

 Taraf gazetesinden Süleyman Yaşar, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı karşılaştırdı. Yaşar'ın özellikle ekonomi alanında yaptığı karşılaştırma yazısı şöyle: 

Gelin Turgut Özal dönemi ekonomik performansı ile Recep Tayyip Erdoğan dönemi ekonomik performansını karşılaştıralım.

Önce Özal’ın dar gelirliye konut yapımını ele alalım...
 
Özal dönemi olarak bilinen 1984-1991 yılları arasında yani sekiz yılda Toplu Konut İdaresi tam bir milyon konut yaptı. Erdoğan döneminde 2002-2013 yılları arasında tam 14 yılda aynı idarenin yaptığı konut sayısı beş yüz bin oldu.
 
Gelelim Özal döneminin tarım verilerine...
 
Özal dönemi tarım verilerine baktığımızda; 1991’de Türkiye’de toplam koyun sayısı 40 milyon 432 bin düzeyindeydi. Şimdi koyun sayısı daha doğrusu 2014 başında 29 milyon 284 bin oldu.
 
Bu arada 1991’de Türkiye’de üretilen buğday miktarı 20 milyon 500 bin tona ulaşmıştı. 2014’te elde edilen buğday miktarı 19,7 milyon ton oldu. Böylece tarım kesiminin performansının Özal döneminde çok daha iyi olduğunu görüyoruz. Bir de kişi başı buğday üretimine bakalım. Bu ülkede 1991’de kişi başına 336 kilogram buğday üretilirken, 2014’te kişi başına buğday üretimi 255 kilograma geriledi.
 
Büyüme hızına gelince...
 
Özal döneminde yıllık ortalama büyüme hızı yüzde 5 olurken Erdoğan döneminde yıllık ortalama büyüme hızı yüzde 4,7 düzeyine geriledi.
 
Bu arada fert başına gelir artışı performansına bakalım...
 
Özal bu ülkede fert başına geliri 1.606 dolardan 5.085 dolara yükselterek tam 3,2 kat çoğaltırken, Erdoğan 3.492 dolardan 10.400 dolara ulaştırarak 2,9 kat çoğalttı. Böylece Özal’ın fert başına geliri daha hızlı çoğalttığını belirtelim.
 
Anlayacağınız, Özal’ın ekonomide performansının Erdoğan’dan daha iyi olduğunu söylemek herhalde yanlış olmaz.

TANTANALI CUMA NAMAZI
Özal tantanalı Cuma namazları kılmadı hiç. Cami kapısında tezahürat yaptırmadı kendisine. Ve basına haber verip cami kapısında basın toplantısı da hiç yapmadı. Cuma namazını mütevazı bir şekilde kimseye haber vermeden gittiği camilerde kıldı. Oysa şimdi Cuma namazı çıkışları adeta basına demeç verilen, siyasi gündem oluşturulan birer tantanalı siyasi faaliyete dönüştü. Çünkü Özal Müslüman’dı. Şimdiki iktidar sahipleri İslamcı. “Ne fark var” diyerek sorarsanız, İslam ile İslamcı arasındaki ilişki süt ve sütçü arasındaki ilişkiye benzer. İşte böyle.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.09.2014 13:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol