'OSMANLI'DA BİLE TEK ADAM YOKTU...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Tüm yetkileri tek elde topluyoruz' ve 'Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu' sözleri nedeniyle teşekkür etti.

21 Şubat 2017 Salı 16:53
'OSMANLI'DA BİLE TEK ADAM YOKTU...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkeyi götürmeye çalıştığı rejimi açıkça itiraf ettiği için teşekkür etti. Berat Albayrak'ın Irak'ta yaptıklarını bildiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, zamanı geldiğinde açıklayacaklarını kaydetti. İşsizliğin Türkiye'de çok ciddi oranlara ulaştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin işsiz nüfusunun Türkmenistan ve Norveç nüfusundan daha fazla olduğunun altını çizdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın El Bab'dan sonra Rakka'ya operasyon başlatılacağına dair sözlerine sert tepki göstererek, "Alın çocuklarınızı da gidin Rakka'ya. Biz de alkışlayacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Mülkiye'nin öğrencileri de burada. Hoş geldiniz. Türkiye'yi yönetenler oradan çıkarlar. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinden sonra pek çok hocanın görevine son verildi. Bakın 12 Eylül sevgili gençler, görevlerine son verilen hoca sayısı o dönem 127. 20 Temmuz darbesinden sonra görevine son verilen hoca sayısı 4811. Kapının önüne koydular. O hocalar ki çocuklarımıza aydınlık bir geleceği öğreten ve bu hocalar yetişsin diye yurt dışına gönderdiğiniz, gelsin üniversitelerimizde ders versinler diye üzerine titredik. Kapının önüne koydular. 

"BERAT ALBAYRAK KULAĞINA KÜPE ETSİN, ZAMANI GELDİĞİNDE SÖYLEYECEĞİM"

Berat Albayrak'ın Irakta ne yaptığını biliyoruz. Türkiye'nin gündemi olmadığı icin şimdilik susuyoruz. Berat Albayrak kulağına küpe etsin, vakti zamanı geldiğinde söyleyeceğim.

Dikta yönetimini bırakın 12 Eylül'ü bile aratıyorlar.

Biz CHP olarak, kim mağdursa onun yanında duracağız.

Halkın gündeminde ne var: İşsizlik. Ne diyorlar, "18 yaşına bastın mı milletvekili olacaksın" diyorlar. Geçen gün bir baba "Benim oğlum yıllardır işsiz. Biz milletvekili olmak istemiyoruz, iş istiyoruz" diyor. Bunlar kendi çocukları ve torunlarını milletvekili yapacak. Askerlikten de muaf tutacaklar.

"ALIN ÇOCUKLARINIZI DA GİDİN RAKKA'YA"

Gençlerin oyunu almaya çalışıyor. Kimse bu oyuna gelmez. Bu Ankara'daki beylerin çocukları hiç askere gitmez. Ama garibanın çocukları El Bab'a gider. Terörle mücadele eder. Şimdi 'Rakka'ya gideceğiz' diyor. Alın çocuklarınızı da gidin Rakka'ya. Biz de alkışlayacağız.

Anayasa değişikliği ile Türkiye'yi uçuracağız diyorlar. 15 yıldır yönetiyorsunuz. Siz uçurdunuz da birisi size engel mi oldu?

Bizim işsiz nüfusumuz Türkmenistan ve Norveç nüfusundan daha fazla.

Bu Ankara'daki beyler işsizleri düşünüyorlar mı? İşsizlik nedeniyle 

Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Bunlar kimin hükümeti. Yatlarda mazotu sıfırladılar. Ama çiftçinin mazotunda indirim yok. İyi düşün kardeşim. Nisan'da gideceksin sandığa. Artık iradeni ortaya koymanın zamanıdır. Senin mazotunda değilde yatta mazotu sıfırlıyorsa. Sen de sandıkta onları sıfırla kardeşim.

Yerli yatırımcı yatırım yapamıyor ki, can ve mal güvenliği yok. Yabancılar da ülkeyi terk ediyor.

Almanya'daki bir gazetenin temsilcisini gözaltına alırsan, bu ülkeye turist gelmez kardeşim.

Vatandaş borç batağı içinde. Ortadoğu batak ise oraya asker göndermeyeceksin. 

Bunların el üstünde tuttuğu bir mütahit vardı, milletin anasına söven. Vergileri sıfırladılar. 

Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum. Meydan meydan dolaşıyor, biz hayatta 18 yaşı anlatamazdık, o anlattı. Ben anlatsaydım koro halinde üstüme gelirlerdi, Cumhurbaşkanı'na diyemiyorlar ama bunu. Bu 50 milletvekilini niye artırıyorlar.

Bunun cevabını hala bekliyoruz, yükü sonunda bizim sırtımıza yükleyecekler. Meclis ne yapacak? Dişleri sökülmüş Meclis'in, al maaşı otur yerine. 500 neyine yetmiyor, neden 600'e çıkarıyorsun. Eğer 600'e çıkarıyorsa ve sen de "Hayır" diyorsan, sen de hayırlı bir iş yapacaksın.

ERDOĞAN'IN 'TÜM YETKİLERİ TEK ELDE TOPLUYORUZ' ÇIKIŞI

Saolsun Cumhurbaşkanı geçenlerde çıktı, 'Tüm yetkileri tek elde topluyoruz' dedi. Bunu açık yüreklillikle söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum. 

Türkiye'nin iradesini tek adama teslim etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de çift başlılık yok, Binali bey neye itiraz edecek?

Eğer Cumhurbaşkanı o ilin Valisi'ni başkan yardımcısı ilan ederse, vay o valinin haline. Bu mudur sevgili vatandaşlar. Türkiye Cumhuriyeti bu mudur?

"SAYIN ERDOĞAN'A YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sayın Erdoğan'a yürekten teşekkür ediyorum yine. 'Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu' dedi. Peki TBMM'de tarafsızlık yemini eden kimdi? 

Galatasaray-Fenerbahçe maçında Galatasaray Başkanı hakem olabilir mi?

'Görevimi tam bir dürüstlük ve tarafsızlıkla yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim'dedi. Peki anayasa değişikliğinde yargı bağımsızlığının yerine niye tarafsızlık eklediniz. Peki Cumhurbaşkanı referandum sonrası Meclis'e gelip yemin etmeyecek mi? Neresinden tutarsanız dükülüyorlar.

Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Açıkça evet için meydanlara çıktığını açıkla. En azından dürüst ol.

Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunu 80 milyondan alıp bir kişiye devredemem diyorsan, sandığa gidacek ve HAYIR oyu kullanacaksın.

Osmanlı'da bile tek adam yok. Padişah var bir de sadrazam.

Gençler sizden isteğim şu: 6 milyon üniversite öğrecisi var. Referandum için kaydınızı oy kullanacağınız yere alın. Bu çok önemli. Türkiye bir kişiye teslim edilemez. Gençler oy kullansın ki hocalarının da haklarını korusunlar.

Sayın Binali Yıldırım, siyasi ahlak yasasını çıkarmaya var mısınız? Başbakan'a açıkça çağrı yapıyorum. Siyasi partiler yasasını değiştirmeye var mısınız? Yüzde 10 seçim barajını kaldırmaya var mısınız?

'Hayır çıkarsa ne olacak' diye soruyorlar. Hayır çıkarsa cumhurbaşkanı yerinde kalır, Binali Yıldırım da başbakan olarak kalır ve o da rahatlayacak.

Hayır çıkarsa kimse Meclis'i fesh edemeyecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol