OSMAN PAŞA DA O PARTİYE KATILIYOR!

Yeni partinin kuruluşunun Ekim ayında yapılması bekleniyor.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 16:59

Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın liderliğindekiyeni partinin kuruluşunun Ekim ayında yapılması bekleniyor. Kulislerden yeni partiyle ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Akşener’in partisi için eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu isimleri de geçmeye başladı.

Akşener’in Partisindeki Sürpriz İsimleri Belli Oldu

Sözcü gazetesinin haberine göre, Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğinde yürütülen yeni parti çalışmaları için takvim hızlandı. Kulislerde, Kasım ayında kurulması beklenen partinin, kuruluş çalışmalarını bir ay erkene aldığı, kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı’na Ekim ayı içerisinde verilmesinin planlandığı konuşuluyor.

Partinin “kurucular kurulu” için ise isim arayışı devam ediyor. Bu çerçevede kulislere yansıyan, “kurucular kurulu”nda görev almayı kabul ettiği ifade edilen bazı kritik isimler de bulunuyor.
Bu isimlerden biri de, Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu. Kurucular Kurulu için Bardakoğlu’na da teklif götürüldüğü ve kendisinin bu teklifi kabul ettiği kulislerde konuşuluyor.

Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu da var

Yine kulislere yansıyanlara göre, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç’a da yeni parti için teklif gitti. Ancak Kılıç’ın henüz kesin bir yanıt vermediği ifade ediliyor. Ayrıca yeni partiye katılacak bir başka isim ise, Osman Pamukoğlu. Hak ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) kurucusu olan, ancak daha sonra partiden ayrılan Pamukoğlu’nun da kendisine gelen teklife sıcak baktığı belirtiliyor.

Partinin kuruluşu neden öne alındı?

Parti kuruluş sürecinin erkene alınmasında ise, ABD’de yaşayan FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in yabancı basın organlarına mülakatlarında verdiği fotoğrafların etkili olduğu kaydediliyor.
Gülen, bir mülakatında seccadeye ayakkabılarıyla basmış olarak poz vermişti. O fotoğraf karesinde arkada duran ekranda 00.11 ibaresi de dikkat çekmişti. Bunun “Kasım ayına” işaret ettiği yorumları da yapılmıştı. Yeni Parti kurucuları da, adlarının FETÖ’yle anılmaması için, Kasım ayı için planladıkları partinin resmi kuruluşunu, 10’uncu ay olan Ekim’e almayı tercih ettiler.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol