ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin açıklamalarıyla yeniden alevlenen ‘başkanlık’ tartışmasına ilişkin ‘ortak mücadele’ çağrısı yaptı.

22 Ekim 2016 Cumartesi 18:14
ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla yeniden alevlenen ‘başkanlık sistemi’ tartışmasına ilişkin ‘ortak mücadele’ çağrısı yaparak, “Bir kişi milli iradeyi temsil edemez, demokrasilerde böyle bir şey yoktur” diye konuştu.

Doğuş Üniversitesi’nde düzenlenen 1’nci Ulusal Gençlik Akademisi açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, demokrasilerde medya özgürlüğünün kesinlikle olması gerektiğini kaydederek “Düşünceyi ifade özgürlüğü kesinlikle olmalı. Bir kişi düşüncelerinden ötürü hapise atılmamalı. Bugün hapiste gazetecilerimiz, yazarlarımız ve bilim insanlarımız var. Ben içime sindiremiyorum. Bugün içeride olan gazetecilerin hiçbirisi Cumhuriyet Halk Partisi lehine üç cümle bile kurmuş değildi. Ama ben onların haklarını savunmak zorundayım; çünkü ben demokrasiye, insan haklarına, düşünceyi açıklama özgürlüğüne inanıyorum” dedi.

“Bir kişi milli iradeyi temsil edemez, demokrasilerde böyle bir şey yoktur” diyen Kılıçdaroğlu, Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in aldığı yetkilerle sadece kendi ülkesini değil, dünyayı ‘kana buladığı’nı söyledi.

‘Ortak mücadele’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Demokrasiye yönelen her harekete karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım. Güçler ayrılığı, yasama, yargı, yürütme... Çağdaş demokrasilerde bir de buna medya eklenir. Çünkü bunların tamamı milli iradeyi kullanırlar ve temsil ederler. Bir kişi milli iradeyi temsil edemez. Demokrasilerde böyle bir şey yoktur. Güçler ayrılığı bu anlamda çok önemlidir. Bu bağlamda başkanlık tartışmaları yapılırken, ‘Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır’ diye birisi söylüyorsa, onun demokrasiye ihanet ettiğini rahatlıkla düşünebilirsiniz. Düşünceyi açıklama özgürlüğünün özünde birlikte tartışmak, uygarca tartışmak, uygarca konuşmak, uygarca çözüm yolları bulmak yatar.”

1. Ulusal Gençlik Akademisi açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

SAĞ’A TAZİYE ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğuş Üniversitesi’nde katıldığı programın ardından sanatçı Arif Sağ’ı evinde ziyaret ederek eşi Yıldız Sağ’ın vefatı nedeniyle taziyelerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ ve ailenin diğer üyelerine de başsağlığı dilerken Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da ziyarette hazır bulundu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol