ONUN İÇİN ÖZEL KANUN İSTENDİ...

RTÜK’ten ayrılıp denetlediği TV’ye yönetici olan Zahit Akman için, yasa değişikliği ve 3 yıl yasak istendi.

02 Temmuz 2012 Pazartesi 10:03
ONUN İÇİN ÖZEL KANUN İSTENDİ...

 RTÜK eski Başkanı ve Deniz Feneri davasının sanığı Zahit Akman için, yasa değişikliği istendi. Kamu görevlilerine, ayrıldıkları kurumla bağlantılı işlerde üç yıl süreyle çalışma yasağı getiren kanunun, üst kurullar için de genişletilmesi önerildi.

CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde RTÜK eski Başkanı Zahit Akman’ın Deniz Feneri davasından tutuklanmasının ardından, RTÜK’ten istifa etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı. 
‘’ETİK VE AHLAKİ DEĞİL’’
Akman’ın RTÜK’ten ayrıldıktan 6 ay sonra, Kanal 7 Yönetim Kurulu üyesi ve Genel yayın yönetmeni olduğu da belirtilerek ‘’Böylelikle RTÜK Başkanı ve üyesi olarak denetlediği kuruma yönetici olmuştur. Diğer kurumlarda çalışanlar için 3 yıllık yasak işletilirken üst kurullarda bu kurala uyulmaması, etik, ahlaki ve vicdani değildir’’ denildi.
2531 sayılı kanun, genel bütçeye dahil daire, kurum ve kuruluşlar ile belediyelerdeki görevlerinden ayrılanların, eski faaliyet alanlarıyla ilgili 3 yıl süreyle görev ve iş yapmalarını, komisyoncu ya da temsilci olmalarını yasaklıyor. Üst kurulların başkan ve üyeleri  ise yasa kapsamında bulunmuyor. (Gazeteport)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol