ONLARDAN BİRİNİ İSTİYOR...

Koalisyon meselesinden dolayı Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun üzerini çizdiği ve iki isimden birini tercih edeceği öne sürüldü. İşte o isimler...

10 Ağustos 2015 Pazartesi 13:37
ONLARDAN BİRİNİ İSTİYOR...

  "Koalisyoncular” ve “erken seçim isteyenler” arasında ikiye bölünen AKP’de fikir ayrılıkları sürerken, kulislerde konuşulan iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nun yerine eski kurmaylarından Mehmet Ali Şahin ya da Binali Yıldırım'ı partinin başında görmek istiyor. 

Sözcü gazetesinin iddialarına göre; AKP’de ve Saray’da tüm gözler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yarın yapılacak olan zirveye çevrilirken,  Saray’ın beklentisi, koalisyonun olmaması yönünde.
 
'SARAYLI-HOCACI' ÇEKİŞMESİ
 
Bir süredir AKP içinde “Saraylı-Hocacı” çekişmesi yaşandığı biliniyor. Parti içinde, Erdoğan adına hareket eden ve “Saraylı” diye tabir edilen grup, özellikle CHP ile koalisyona karşı bir duruş sergiliyor. Ancak, Ahmet Davutoğlu’na yakınlığından dolayı Saray tarafından “Hocacı” olarak tarif edilen partililer ise, CHP ya da MHP ile koalisyona sıcak bakıyor. Başbakan Davutoğlu’nun da, CHP ile koalisyon taraftarı olduğu ancak “Saray engelini” aşamadığı belirtiliyor.
 
Bugün yapılacak zirvede sürpriz bir koalisyon çıkması durumunda Saray’ın düğmeye basacağı ve önümüzdeki haftalarda toplanması beklenen AKP Kongresi’nde Davutoğlu’nun karşısına Şahin’i ya da Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ı çıkarabileceği konuşuluyor. Binali Yıldırım’ın milletvekili olmaması dezavantaj yaratırken ilk seçimde 3 dönem dışına çıkacağı için vekil sıfatı kazanması da mümkün görülüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.08.2015 13:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol