ÖNCE SOLCU OLACAĞIZ...

18. CHP Kurultayı'nda ilk konuşmayı genel başkanlık için Muharrem ince yapıyor: Önce devrimciliğimizi, önce solculuğumuza hatırlayacağız. Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Büyük isimlerle ilgilenmiyorum. Bana büyük davaya inanmış isimler lazım.

05 Eylül 2014 Cuma 12:10
ÖNCE SOLCU OLACAĞIZ...

 CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgül'ün "Acılı bal eyledik" şiiriyle başladı. İnce'nin konuşması şöyle: 

Bak şu insanların güzelliğine / kaşı destan / gözü destan / elleri kan içinde /Kör olasın demiyorum / kör olma da / gör beni / Damda birlikte yatmışız / öküzü hoşça tutmuşuz / koyun değil şu dağlarda / san kendimizi gütmüşüz / hor baktık mı karıncaya / kırdık mı kanadını serçenin / vurduk mu karacanın yavrulusunu / ya nasıl kıyarız insana / Sen olmasan öldürmek ne / çürümek ne zindanlarda / özlem ne ayrılık ne / yokluk ne yoksulluk ne / ilenmek ne dilenmek ne / işsiz güçsüz dolanmak ne / gün gün ile barışmalı / kardeş kardeş duruşmalı / koklaşmalı söyleşmeli / korka korka yaşamak ne / Kahrolasın demiyorum / kahrolma da / gör beni / Kanadık toprak olduk / çekildik bayrak olduk / döküldük yaprak olduk / geldik bugüne...

Umut bir başlangıçtır. Umut bir inandırmaktır. Umut yaşama biçim vermektir. Umut varsa zorluk yoktur. Umut varsa yapılması gereken işler vardır. Bizim içim bahane yoktur. Bizim için imkansızlıktır yoktur. Zorluk yoktur, engel yoktur. Yürüyeceğiz hep beraber. Umuda koşanlarla yürüyeceğiz. Ülkemiz insanına en güzelini vermek için varız. Düğümleri çözmek için varız. Karanlığı,esareti bitirmek için buradayız.

Benim iddiam: Ben genel başkan olduğumda CHP’nin genel merkezinin ışıkları sabah kadar yanacak onun için buradayım. Seçim akşamları genel merkezlerin önünü cenaze evine değil, bayram yerine döndürmek için buradayım. Berkin’in anasını yuhalatan adamı oradan indirmek için oradayım. Çocuklarımızı istemedikleri okullara kaydedilmemesi için buradayım. Özgürlük diyenleri gazlatmamak için buradayım. 

Bir başbakanın Atatürk’e ve İsmet İnönü’ne “İki ayyaş” dedirtmemek için buradayım. Komşularımızı sıfırlatmamak, gençlerimizi örgütlere kaptırmamak için buradayım
Evindeki paraları sıfırlayan, hırsızlığı kapatmak için yargıyı kendine bağlayan cumhurbaşkanını Yüce Divan'a göndermek için buradayım. Gençlerimize özgürlük şarkıları söyletmek için buradayım. Özgürlük demek için, ekmek demek için buradayım. Diyarbakır’dan Rize’ye kardeşlik türküsü söyleyeceğiz. Halayı omuz omuza çekeceğiz
Önce devrimciliğimizi önce solculuğumuza hatırlayacağız. Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Büyük isimlerle ilgilenmiyorum. Bana büyük davaya inanmış isimler lazım. Örgütümüze güveneceğiz.

Artık bu partide başkanın ne zaman istifa edeceğini tüzük yazacak, başkan partiyi birinci partiyi yapamazsan gidersin yazacak. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak benim için de geçerli olacak. İlk iki seçimde seçilemeyen gider. Artık millet CHP’nin genel başkanı ne zaman gidecek diye bekleyemeycek. Hiçbir genel başkan iktidar yapamazsan gidersin tüzüğü karşısında, anlamsız bir oy kaybından söz edemeyecek. Artık CHP rakiplerinin karışma ihtimalinden Arınç ve Erdoğan’ın kavgasından medet uman bir parti olmayacak.

Sağ ve sol açılımını tartışmalıyız. Sağa yatkın kişiyi seçelim, oylar çantada keklik. Bu sağcıyı öne sürdüm hadi şimdi oltaya diyoruz. Bu mantığı doğru bulmuyorum
Bu milletin sol değerleriyle daha mutlu olacağına inanıyoruz. 90 yıllık parti, kendi başkentinden bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. Ben şimdi CHP’nin parti meclisine girersem beni CHP’li sanarlar diyeni aday yapıyorsak hepimize yazıklar olsun. Partiye yeni isimler kazandırmaya evet ama değerlerimizden uzaklaşmaya hayır!

YALOVA'DA SAĞCILAŞMADAN SAĞDAN OY ALDIK
Biz nasıl oy alacağız? Nasıl sağdan oy alacağız? Bireyi önemseyerek, bireye saygı duyarak, haklarını özgürce kullanmasını yaratarak… Ecevit yüzde 42’yi nasıl aldıysa biz de öyle alabiliriz. CHP ırmağa benzer. CHP’nin bu kaynağı kuvayi milliye ruhudur. Sonradan kaynağa katılan beni sorgulayamaz, haddi değil. Sonradan katılan dereler ruh vermek için gelir. Merkez sağdan gelen arkadaşlarıma sesleniyorum: Laiklik konusunda, yaşam biçimi konusunda hiçbir farkımız olmayan arkadaşlarımıza sesleniyorum: Hiç kaynağımız bir, kökümüz bir… Sorun partisine katkısı olmamış, başaramamış kişileri CHP’nin kurtarıcı olarak görmesidir, başarısızlık bu yüzdendir. Şımarıklık yapıyor değilim ama her yerden oy alabiliriz.Seçimler iptal olduğunda Yalova’da herkes oradaydı. Sağcılaşmadan sağdan oy aldık!

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI TV'DEN ÖĞRENDİM
Son yaşadığımız seçim cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu seçimde içimde yara olan bir olay anlatacağım: TV’den öğrendim cumhurbaşkanı adayımızı. Meclis üyeler bilmiyor, vekiller bilmiyor sadece genel başkanımız biliyor. Meclis üyelerine anket yapıldı. Size anket yapıldı kimi cumhurbaşkanı görmek istersiniz diye
Biriniz Ekmeleddin İhsanoğlu yazdınız mı? O zaman o anketi neden yaptınız? Ayrıca dik durmak önemli. Dik olsanız da listede olacağınız da tartışmalı.

Kılıçdaroğlu 'risk aldım' dedi. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini gördüğümde bu yüzde yüz başarısızlık dedim. Tayyip Erdoğan gibi birinin karşısına miting yapamayan birinin kazanmasını nasıl düşünürsün. Bu risk almak değil, bu öngörüszlük, bu siyaseti bilmemektir. Olan oldu, aday yapıldı. Şimdi dedim yine  kurtarabiliriz. Yöntem değişikliği önerdim. Dedim ki: MHP ile çatı kurmayalım, MHP ayrı çatı çıkarsın. Birden fazla aday çıkaralım dedim. Sakalım olmadığı için dinletemedim. İsim önermedim matematik önerdim.

Önerim kabul görmeseydi Erdoğan bugün cumhurbaşkanı olamayacaktır. Atatürk düşmanı bir adam. Bu adam orayı bile yıkıyor, oranın bile kurallarını değiştiriyor. Hazmedemiyorum bu seçimi hazmedemiyorum. Kılıçdaroğlu’nun kişi olarak çok severim, kendisiyle kişisel hiçbir sorunum yoktur. Namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok. Uyguladığı yanlış politikalarla cumhurbaşkanlığı hediye etmiştir. Ben buna isyan ediyorum. Disiplin diyor şimdi genel başkan, disiplinsizliği yapan Kılıçdaroğlu’dur.

SİPARİŞLE MASAYA YUMRUK VURURSANIZ ELİNİZ ACIR
Bir gazetede vardı. Kılıçdaroğlu, “Elimi masaya vuracağım” demiş. Sayın Kılıçdaroğlu, siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır, kimse korkmaz. Siz demediniz mi bu partide korku duvarlarını yıkmaya geliyorum diye. İlk başkan seçildiğinizde 40 bin kişiye seslendiniz. Yazık değil mi düğün salonunda kurultay yapıyoruz. Salonlar doluymuş. Bütün salonları aradım boşmuş.

İşler kötüye gidiyor. Parti başarısızlığa doğru gidiyor. Parti üyeleri sizin iktidar olacağınıza inanırsa disiplin kendiliğinden olur zaten. Sopayla disiplin olmaz. Disiplin başarıya odaklanmayla olur. Seçimde seçmenlerimiz tıpış tıpış değil koşa koşa oylarını kullanmaya gitmeli. Basın bizi desteklemiyor, paramız yok bunlar bahanemizdir
Başarıya inanan bir CHP’dir benim amacım. Benim amacım umudun CHP’si, başarının CHP’sini yaratmaktır.

İsmet Paşa’ya bir gün laf atıyorlar: Tek adam,  diktatör diyorlar. Ben tek adamlıktan demokrasiye geldim, siz demokrasiden tek adamlığa gitmek istiyorsunuz diyor
Sayın Kılıçdaroğlu tek adamlığa gidiyor aramızdaki fark bu. Türkiye’de bir zalim diktatörleşiyor. Bu zalim diktatörleşiyorsa direniş haktır!

Balkonlardan konuşan o faşist lideri susturmak için buradayım. 2015 seçimlerim bir kader seçimi olacaktır. Köprüden önce son çıkıştır bu seçim. CHP yüzde 24 oy alırsa, Erdoğan başkan olacak. Ondan sonra CHP’ye kimin başkan olacağının hiçbir önemi olmayacak. Eğer sokakta bakkal, terzi, marketini, kuaförünüz size diyorsa Kılıçdaroğlu başbakan olacak tamam ama demiyorsa bir umudun yanına gelin! Halkın umudu Kılıçdaroğlu ise inanın sizin kadar ben de sevinirim ama sokak böyle demiyor. 2010’da böyle diyordu ama artık demiyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.09.2014 12:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol