'Olmaz O Şekilde Fiyatları Artırın'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, " 2019- 2020 kış dönemi kontratları yapılıyor ve herhalde gerekli cesaret oluştu, fiyatları artık herhalde yükselteceksiniz. Artık o cesaretiniz gelsin ve fiyatları artırın. Özellikle kışın peynir ekmek fiyatına otel veriyorsunuz. Olmaz o şekilde. Mutlaka fiyatlarınızı artırmak gerekiyor" dedi.

19 Ocak 2019 Cumartesi 23:25

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) her ay düzenlenen geleneksel olağan toplantısının konuğu oldu. Toplantının açılışında AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, sektöre yönelik değerlendirmede bulundu.

TÜRKİYE DÜNYADA ALTINCI SIRADA

Türkiye'nin 2018 yılında dünya ortalamasının üzerinde bir oranla yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiğini belirten Erkan Yağcı, Türkiye'nin dünyada en çok ziyaret edilen ülke sıralamasında altıncı olduğunu, turist sayısındaki başarısını gelirde yakalayamadığını, bu alanda ilk 10'a girilemediğini anlattı. Başkan Yağcı, dünyadaki kişi başı turist harcama ortalaması 1000 dolar iken, Türkiye'de bu rakamın 681 dolar olduğunu kaydetti.

ANTALYA AVRUPA'DA ÜÇÜNCÜ

Dünyada 1,3 milyar olan turist sayısının 2030'da 2 milyara çıkacağını kaydeden Yağcı, tahmine göre 2018'de ise Türkiye'nin 40 milyonu yabancı, 6 milyonu da yurt dışında yaşayan vatandaşlar olmak üzere toplamda 45 milyon civarında turist sayısına ulaşacağını söyledi. Antalya'nın 13 milyon 642 bin turist sayısını yakaladığını belirten Yağcı, "En iyi yıl oldu, çok büyük bir başarı. Antalya, Paris ve Londra'dan sonra Avrupa'da en fazla ziyaret edilen üçüncü şehir oldu" dedi.

2019'DA CİDDİ BÜYÜME ÖNGÖRÜLÜYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Türkiye'nin turizmde 2018'de yakaladığı ciddi büyümeyi 2019'da da sürdüreceğini öngördüklerini belirtti.

ARTIK GELİRİ KONUŞUYORUZ

Sektörde artık turist sayısından çok gelirin konuşulmaya başlandığına dikkat çeken Bakan Ersoy, "En büyük sıkıntımız buydu. Patronlar müdürlerine otele girdiğinde ilk sorusu doluluk olurdu. Artık soruyu değiştiriyorlar; 'Bugün kişi başı gecelik fiyatınız ne oldu?' Artık kişi başı gelire konsantre olmamız, daha sonra doluluğa konsantre olmamız gerekiyor. Nicelikli turistten nitelikli turist geçmemiz gerekiyor. Turizm treninde biz en arka vagonlardan en ön vagonlara doğru ilerliyoruz" dedi.

'KIŞIN PEYNİR EKMEK FİYATINA OTEL VERİYORSUNUZ'

Otelde çok sayıda yatak bulunmasıyla büyük turizmci olunamayacağı söyleyen ve nitelikli turizm değişimiyle ilgili zor bir süreç ve çalışma gerektiğinden bahseden Bakan Mehmet Nuri Ersoy, şunları kaydetti:

"5 yıllık bir programla eğer biz bunu başarırsak, gerçekten çok zor bir işin altından kalkmış olacağız. En önemli nokta, 2019- 2020 kış dönemi kontratları yapılıyor ve herhalde gerekli cesaret oluştu, fiyatları artık herhalde yükselteceksiniz. Bakacağız kontratlarınıza tek tek, artık o cesaretiniz gelsin ve fiyatları artırın. Özellikle kışın peynir ekmek fiyatına otel veriyorsunuz. Olmaz o şekilde. Mutlaka fiyatlarınızı artırmak gerekiyor. Ama fiyat artırarak olmuyor, mutlaka konseptinize ve fiziki ortamınıza bazı ilaveler getirmeniz lazım."

NİTELİKLİ TURİZM NİTELİKLİ PERSONELLE OLUR

İkinci önemli nokta olarak nitelikli turizmin, nitelikli personelle olabileceğine dikkat çeken Ersoy, Antalya'da oda başı personel ortalamasının 0,6 olduğu ve bunun aşamalı oda başı 1 personele denk gelecek şekilde turizm planlamasının yapılması gerektiğini söyledi. Personel lojmanlarında da birçok şeyin iyileştirilmesi gerektiğini belirten Ersoy, "Personel nitelikli ve kalıcı hale getirilmeli" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.01.2019 23:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol