OLAY! SANDIK BAŞKANLARI AKP'Lİ SENDİKADAN...

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde 24 Haziran milletvekili genel seçimleri için oluşturulan sandık kurullarının başkanlarının tamamının AKP çizgisindeki Eğitim Bir-Sen’e üye öğretmenlerden oluştuğu iddia edildi. Benzer durumun başka illerde de gözlendiği öne sürülüyor.

08 Haziran 2018 Cuma 21:24

İstanbul Bağcılar’da sandık kurulları için okullardan ilçe seçim kuruluna gönderilen listede 113 birimde yüzlerce sandık başkanının tamamı hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’li öğretmenlerden oluştuğu iddia edildi. 

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'ın haberine göre, 750 bin nüfuslu Bağcılar’da Eğitim-Sen üyesi öğretmenler 24 Haziran seçimlerinde görev almak için okul müdürlüklerine başvuru yaptı. İlçe milli eğitim da hazırladığı listeleri seçim kuruluna gönderdi. 

İLÇE SEÇİM KURULUNA TAŞINDI
ilçe seçim kurulunun listesinde ‘doğum izninde olan, askerde olan, başka bir kente tayini çıkan ve hatta meslekten uzaklaştırılan öğretmenler’ sandık başkanı olarak görevlendirilmişti.

Haberde 113 sandık başkanının tamamının Eğitim Bir-Sen’li öğretmenlerden oluştuğu vurgulandı.

CHP durumu ilçe seçim kuruluna taşıyarak ‘sandık kurulları’nın yeniden belirlenmesini talep etti.


26 yıldır aynı yerde çalıştığını söyleyen Eğitim- Sen İstanbul 1 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri İsmail Demir şunları söyledi: “Adil olması gereken okul müdürlüklerinin Bağcılar İlçe Seçim Kurulu’na gönderdiği listenin uygulanmasıydı. Eğitim-Sen üyesi öğretmenler makaslanarak, yerlerine Eğitim- Bir-Sen üyeleri görevlendirildi. Sanki sandıkları birilerinden kaçırıyormuş gibi bir yaklaşım tarzı var.”

Benzer durumun Ankara ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte de gözlendiği öne sürüldü.

Ankara 1 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Levent Abbas Varol, “Okullarımıza yakın yerde oturmayan, uzak bölgelerden başka öğretmenler görevlendiriliyor” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.06.2018 23:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol