ÖCALAN'DAN EŞBAŞKANLIK ÖNERİSİ!

İmralı'ya giden Mehmet Öcalan, ağabeyi ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

08 Ekim 2013 Salı 15:34
ÖCALAN'DAN EŞBAŞKANLIK ÖNERİSİ!

 Abdullah Öcalan, sürecin tek taraflı ilerlemesinin zor olduğunu belirterek, "Önümün açılması gerekirdi. Önüm açılmazsa benim yapabileceklerim buraya kadardır" dedi. Öcalan, belediyeler için de eşbaşkanlık sistemini önerdi.

EŞBAŞKANLIK ÖNERİSİ
Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, dün yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını anlattı. ANF'de yer alan habere göre, Görüşmede Öcalan'ın hem devam eden "demokratik çözüm" sürecine, hem de yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu aktaran Mehmet Öcalan, Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, sürece ilişkin ise önünün açılmadığı takdirde çekilebileceğini söylediğini kaydetti.
Öcalan'ın yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Mehmet Öcalan, Öcalan'ın bu konuda ise, "Belli şahsiyetler kalabilirler, ama bu süreç artık halkın da dediği gibi kişiler ve şahsiyetler üzerinden gitmemeli. Bir belediye başkanı ya da bir belediye encümeni tek başına kararlar vermemeli, kararlar toplumsal olarak verilmeli. Altyapısı komünal biçimde örgütlenmeli. Halk belediyeleri denetlemeli. Belediyeler de eş başkanlık sistemi ile yönetilmeli ve şahsiyetler üzerinden değil, halkla birlikte yönetilmelidir" ifadelerini kullandığını dile getirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.10.2013 15:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol