"ÖCALAN'A EV HAPSİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Adalet Bakanı Ergin, Başbakan Yardımcısı Çiçek ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi ile ilgili tartışmaları değerlendirdi.

02 Mart 2011 Çarşamba 17:07


Sadullah Ergin, TOBB Genel Merkezindeki ''Cezaevleri Okuyor'' projesinin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Terör örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Ergin, ''Gerek mevzuat açısından gerek şu andaki yasal konum itibariyle böyle bir şeyin mümkün olamayacağını ifade ettim. Şu anda Türkiye'deki mevcut kanunlarımıza göre böyle bir şeyin olabilmesi mümkün değil'' dedi.

KANUNA BİR BAKIN LÜTFEN
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, ''Kanuni şartların olmadığı kanaatindeyim. Ev hapsi hangi şartlarda olur, kanunlarımızda yazılı. O şartlar yerine gelmediyse zaten yasal şartlar söz konusu değildir demektir. Kanuna siz de bir bakın lütfen'' diye konuştu.

ÖZEL BİR MUAMELE YAPILAMAZ
Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi verilmesine ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine, ''Türkiye'de ceza ve tevkif evlerinde hükümlüler ve tutuklular var. Bunlar aynı yasal statüye sahiptirler. İçlerinden birine özel bir muamele yapılamaz. Bu, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olur'' dedi. 
Şahin, ''terör örgütünün, eylemsizlik döneminin sona erdiği açıklaması'' ile ilgili soruyu da ''Bu, Türkiye'nin, devletin gündemi olamaz. Bir terör örgütünün ne yapacağı, ne karar alacağı Türkiye'yi ilgilendirmez. Ülkemiz, terörle mücadeleye, geçmişte olduğu gibi bugün de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için her şart altında devam eder'' şeklinde yanıtladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol