ÖCALAN 8 KOMİSYON İSTEDİ!

PKK yöneticisi Karayılan, “Hükümetin önünde bir hafta var” tehditine açıklık getirdi...

18 Temmuz 2013 Perşembe 10:54
ÖCALAN 8 KOMİSYON İSTEDİ!

 PKK’daki yönetim değişikliği yapılırken, yapılan “Açılım sürecinde çok kritik bir haftaya girildi. Hükümet tarafından gerekli adımlar bir hafta içinde atılmazsa süreç tıkanacak” açıklamasının perde arkasında bir ‘mektup’ krizi çıktı. Neden bu açıklamanın yapıldığı ve neden bir hafta süre verildiği anlaşılamamıştı. Askeri kanadın başına geçen Murat Karayılan, örgüte yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’na dün yaptığı açıklamada, ‘bir hafta’ya açıklık getirdi:

‘Eğer verilmezse...’

“Öcalan, ikinci aşamada yapılması gerekenlere ilişkin bir mektup devlete, bir mektup ise hareketimize yazmıştır. Yanına giden heyete ise, ‘Eğer bu mektup size verilmezse demek ki adım atmak istemiyorlar’ demiştir. Aradan geçen zaman diliminde mektup verilmedi. Mektubun verilmemesi nedeniyle, bir haftalık sürenin kaldığını, eğer hükümet aynı tutumunu devam ettirirse bu sürecin tıkanmaya gideceğini söyledik. Bunu mektuba el konulduğu ve bize verilmediği için dile getirdik. Mektup sonradan verildi. Verilmemiş olsaydı, tıkanma yaşanacaktı.”

Karayılan mektubun içeriği ile ilgili şu bilgileri verdi:

Abdullah Öcalan, sürecin daha rahat ilerleyebilmesi için devletin yapabilecekleri konusundaki görüşlerini sunuyor. Devletin daha rahat adım atabileceği ve hareketimize bu anlamda güven verebileceği konuları dile getiriyor ve sekiz komisyonun kurulmasını öneriyor.”

Misak-ı Milli Komisyonu!

Bunlar Hukuk Komisyonu, Sosyo-Ekonomik Komisyon, Misak-ı Milli Komisyonu, Kadın Özgürlüğü Komisyonu, Ekoloji Komisyonu, Sivil Toplum Komisyonu, Güvenlik Komisyonu, Hakikatleri Araştırma ve İzleme Komisyonu.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2013 10:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol