OBAMA: ERDOĞAN BİR FİYASKO...

The Atlantic dergisinin dış politika yazarı Jeffrey Goldberg, Obama ile yaptığı röportajın ayrıntılarını yazdı!

11 Mart 2016 Cuma 13:20
OBAMA: ERDOĞAN BİR FİYASKO...

 ABD’deki The Atlantic dergisinin dış politika yazarı Jeffrey Goldberg, ABD Başkanı Obama ile yaptığı röportajın ayrıntılarını yazdı..“Obama doktrini” başlığını taşıyan yazıda, Goldberg “Obama, Erdoğan’ı başta Doğu-Batı bölünmesine köprü olabilecek ılımlı bir Müslüman lider olarak görüyordu. Ama artık Obama, Erdoğan’ı bir fiyasko, muazzam ordusunu Suriye’ye istikrar getirmek için kullanmayı reddeden otoriter bir lider addediyor.” dedi

İşte The Atlantic dergisinin dış politika yazarı Jeffrey Goldberg’in “Obama doktrini” başlıklı yazısın ABD Dışişleri yorumu


Dışişleri Sözcüsü suskun

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Röportaja göre Başkan Obama, şimdi Erdoğan’ı ‘beceriksiz’ ve ‘otoriter’ olarak niteliyor. Suriye’ye istikrar getirmek için güçlü ordusunu kullanmayı red ettiğini söylüyor. Türkiye’nin ordusunu kullanma yönünde bir beklentisi mi vardı?” şeklindeki sorusu karşısında Obama’nın Erdoğan’a yönelik sözlerine sessiz kalmayı tercih etti.

“Türkiye İle çalışmayı sürdüreceğiz”

Obama’nın röportajda söylemiş olduğu öne sürülen sözleri inkar etmeyen Toner soruyu, “Röportajın farkındayız. Çok geniş kapsamlı konuları içeren bir röportaj. Obama’nın ne dediği ya da demediği konularında konuşmayacağım. Şurası açık ki Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Ortada karmaşık bir IŞİD sorunu var, Türkiye ile değişik konularda stratejik farklılıklarımız var. Ama bununla birlikte Türkiye önemli adımlar attı, sığınmacılara kapısını, IŞİD ile mücadelede bize İncirlik üssünü açtı” diye yanıtladı.

Toner, Türkiye’nin ABD’nin yakın bir ortağı ve NATO müttefiki olduğunu belirtti. Mark Toner,

“Erdoğan otoriter bir lider”

Erdoğan demokratik bir lider değil de otoriter bir lider mi?” sorusunu da dışişleri sözcüsü dolaylı cevap verdi;

– Direkt olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olmasa bile, Türk hükümetinin attığı bazı adımlar konusunda oluşan kaygılarımızı açıklama konusunda çok açık olduk. Türk yetkililer, medya özgürlüğü ve başka konularda, Türkiye’nin kendi anayasasında da güvence altına alınan demokratik standartlar ve değerler konusunda karşı adımlar attı. Yakın bir ortak ve müttefik olarak, Türkiye ile demokratik süreçleri ve kurumları güçlendirme konusunda konuşmaya hazırız.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.03.2016 13:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
okur 2016-03-11 13:55:18

ne oldu erdoğan emredersiniz demedi diyemi bunlar konuşuluyor. muazzam ordumuzu senin emrine verelim senin vatandaşların ölmesin bizler ölelim değilmi.