O TABELAYI YENİDEN ASTIRDI...

'Dürüst olmak esastır, önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir' yazısını yeniden belediye binasının girişine astırdı.

03 Nisan 2014 Perşembe 13:47
O TABELAYI YENİDEN ASTIRDI...
Hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle 4 yıl önce İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan ve 1 Nisan'da makamına dönen Aytaç Durak, bu yazının kendisinden sonraki yönetim tarafından söktürüldüğünü, pirinç harflerle krom kaplama olarak hazırlanan tabelayı yeniden astırdığını belirterek önünde objektiflere poz verip, açıklamalarda bulundu.

Durak, "Bu vecizemi tüm belediye başkanlarının göz ardı etmemelerini istiyorum. Yeni seçilen Hüseyin Sözlü kardeşimle görüştüm. Kendisi de 'Sizin prensipleriniz, benim prensiplerimdir. Memnuniyetle asabilirsiniz' dedi." diye konuştu.

'YEDİ CEDDİMİ ARAŞTIRDILAR'

4 yıl önce siyasi nedenlerle görevden uzaklaştırıldığını yineleyen Durak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"4 yıl önce üzerime dalga dalga gelindi. Belediyedeki icraatım olsun, ailemin bütün harcamaları olsun, tabiri caiz ise yedi ceddim araştırıldı. Allah'a çok şükür suç yoktu. 4 yılda 86 müfettiş geldi. Müfettişlere hiçbiriniz vali olamayacaksınız, çünkü suç bulamazsanız vali yapmazlar diyordum. Ama ben ayrıldıktan sonra belediyede 'imar partisi' kuruldu, darp, adam kaçırma, yolsuzluklar aldı başını gitti. Öyle bir noktaya gelindi ki Meclis İmar Komisyonu Başkanının öldürülmesine kadar uzandı."

'21 DAVA AÇTIM, İFTİRACILARI MAHKUM ETTİRDİM'

Kendisinin görevden uzaklaştırılması için altyapı hazırlayan iftiracılar hakkında 21 dava açtığını, bu davaların hepsinden iftiracıları mahkum ettirdiğini anlatan Durak, "Gerek müfettişlerin, gerekse iftiracıların el birliğiyle uğraştığı kişi olarak şunu söyleyebilirim ki; Türkiye'de en dürüst, en rasyonel çalışan belediye başkanı olduğum kanıtlandı. Onlar kanıtladı, ben değil... Bu yazı, Hüseyin Sözlü zamanında belediyede kalacaktır. Umarım, Türkiye'deki bir çok arkadaşımız bu sözü gözardı etmez."

Bünyamin YIL/ADANA

DHA





Son Güncelleme: 03.04.2014 13:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol