O SÖZLERİ YARBAY'A MI SÖYLEDİ?

Korucuları ağırlayan Başbakan, "Şehit cenazelerini istismar edenler, şehitlerimizin ruhuna ıstırap veriyor." dedi, akıllara Yüzbaşı Ali Alkan'ın yarbay ağabeyi geldi.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 15:51
O SÖZLERİ YARBAY'A MI SÖYLEDİ?

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu yönetimi ile bir araya geldi. Davutoğlu, "Bugün, şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için tek damla alın teri dökmeyip şimdi ahkam kesenler şehitlerimizin ruhuna ıstırap veriyor. Şehitlik makamı makamların en yücesidir." dedi. Davutoğlu'nun bu sözleri akıllara Osmaniye'de Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde isyan eden Yarbay ağabeyi getirdi. Herkes "Davutoğlu bu sözleriyle Yarbay ağabeyi mi" kastetti sorusunu sordu.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Buradan bir kez daha ilgili bütün kesimlere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmak istiyorum, gelin hep beraber terörün her türlüsüne karşı çıkalım. IŞİD terörüne nasıl karşı çıktıysak PKK terörüne de karşı çıkalım. Etnik ayrımcılığa nasıl karşı çıktıysak, dini ayrımcılığa da karşı çıkalım, mezhebi ayrımcılığa da karşı çıkalım" dedi.
 
"HERKES MEŞRU PLATFORMA GELSİN TARTIŞALIM"
 
Konunun, meşru bir platformda tartışılması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, "Herkes meşru siyasal platforma gelsin. Orada her şeyi tartışalım. Kim birinin özgürlük alanını daraltırsa onun karşısında omuz omuza verelim. Ama kim terörü bu millete musallat olan bir bela olarak üzerimizde Demokles'in kılıcı gibi kullanmak isterse o kılıcı alır ve kırarız" diye konuştu.
 
"BOYUN EĞMEK ZORUNDA KALACAKLAR"
 
Devletin teröre karşı kararlı tutumunun süreceğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Kim kamu düzenini bozuyorsa, kim vatandaşlarımızın yaşama haklarını tehdit ediyorsa, kim vatandaşlarımızdan haraç alıyorsa, kim gençlerimizi dağlara kaldırmak üzerinden gençlerimizin geleceğini karartıyorsa bütün o odaklara karşı kesin bir talimat verildi ve harekete geçildi. İster DEAŞ şeklinde olsun, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek. DEAŞ adı altında dinimizi istismar ederek çocuklarımızı Suriye'ye götürenler de PKK adı altında Kürt kardeşlerimizin hissiyatını istismar ederek gençlerimizi Kuzey Irak'a götürenler de aynı şekilde devletimizin kararlı tutumu karşısında boyun eğmek zorunda kalacaktır."
 
"ŞEHİT CENAZELERİNİ İSTİSMAR EDENLER ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA IZDIRAP VERİYOLAR"
 
Davutoğlu konuşmasında son zamanlarda şehit cenazelerinde yaşanan olaylara da değindi ve bunları bir istismar olarak değerlendirdi: "Her şehit haberinin yüreğimize nasıl bir ateş gibi düştüğünü ancak yaşayanlar bilir. İster Emniyet görevlisi, ister askeri ister korucu; tek bir olay haberi geldiğinde gece yarısından itibaren sabaha kadar nasıl niyaz içinde olduğumuzu nasıl bir ızdırap ile uykusuz kaldığımızı Allah bilir. Bugün şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya, onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı makamların en yücesidir. Ve gerektiğinde bütün bir milletin Çanakkale'de Sarıkamış'ta omuz omuza nasıl hepimizin onuru için şehadete yürüdüğünü tarih de bilir millet de bilir insanlık da bilir."
 
"OPERASYONLAR TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI"
 
Sürdürülen operasyonların terör örgütlerine karşı olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Operasyonlar, kesinlikle herhangi bir etnik ya da mezhebi gruba ya da vatandaşa karşı değildir. Ne Türkiye'de ne Irak'ta tek bir sivilin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Nasıl IŞİD'e yönelik operasyonlar Araplara, Sünnilere karşı değilse, PKK'ya dönük operasyonlar da Kürtlere, Sünnilere ya da Alevilere karşı değildir. Hepsi sadece ve sadece terör örgütüne karşıdır."
 
"BU TOPRAKLARDA KARDEŞLİK SÜRECEK"
 
Türkiye'ye yönelik tuzakların karşılık bulamayacağını bildiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ne tuzak kurarsanız kurun, dışarıdaki ağababalarınız neyi söylerse söylesin bu topraklardaki Türk, Kürt, Zaza kardeşliği, Sünni, Alevi kardeşliği ebediyen sürecek. Siz kimleri arkanıza alırsanız, hangi odaklardan 'Gidin Türkiye'yi karıştırın' diye talimat alırsanız alın işte bu yiğit Anadolu ve Mezopotamya insanları var ya onlar sizin karşınızda o talimat aldığınız odaklara ders vermeye kararlıdır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.08.2015 15:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol