'O SES KAYITLARI YÜZDE YÜZ GERÇEK!..'

17 Aralık’ın savcısı Celal Kara, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki “sıfırlama” konuşmasının kendince gerçek olduğunu açıkladı.

27 Eylül 2017 Çarşamba 01:45

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun perde arkasını Can Dündar’a anlatan Celal Kara “Paraları sıfırlayın kaydı bence gerçek; Bilal Erdoğan’ın ses kayıtları, kanuni dinleme tapeleri değil” dedi.

İşte Celal Kara’nın açıklamalarından dikkat çeken bölümler:

– O gün Başbakan’la oğlu Bilal arasında geçen birçok konuşmanın kaydı sızdı internete… Bunların nasıl kaydedildiğini biliyor musunuz?

CELAL KARA – Onların menşeini ben de bilmiyorum. Ancak şöyle bir mantık yürütüyorum.

Bilal Erdoğan eğer 25 Aralık’ta şüpheli olarak izleniyorsa, (aynı bizdeki bakanların, oğullarıyla konuşmalarının takılması gibi) dinlemeye takılmış olabilir.

Konuşmaların kaydını YouTube’da gördüm; “tape id”si vardı. Bilal şüpheli olarak dinlendiyse babası da bir ihtimal dolaylı olarak takılmış olabilir. Ama somut bir bilgim yok; çünkü 25 Aralık’ın içeriğini bilmiyorum.

– Sonradan araştırmadınız mı?

CELAL KARA – Sonradan öğrendiğim kadarıyla orada Bilal dinlenmiyormuş. Yani oradakiler, kanuni dinleme tapeleri değil.

– Erdoğan, ‘montaj’ deyip kesti attı; montaj olabilir mi?

CELAL KARA – Montaj olmadığı belli… Bunun algı oluşturmaya yönelik siyasi amaçlı bir savunma olduğu çok bariz. Hece hece montajlandığını söylemek çok gülünç bir iddia…


 
Size atfedilen bir konuşmanın size ait olmadığını, montaj olduğunu bilseniz, bunu kanıtlamak için “Hodri meydan” demez misiniz?

Durumunuzdan emin olsanız, her türlü inceleme metodunu devreye sokarak, hem de olabildiğince hızlı bir şekilde konunun aydınlatılmasını istemez misiniz?

“Dünyanın en iyi laboratuvarlarına gönderin, gerçek neyse ortaya çıksın” diye meydan okumaz mısınız?

Gönderirsin, hemen çıkar meydana… Hatta montaj olduğu ileri sürülmeyenleri bile, hukuki anlamda değil ama algı yönünden ciddi bir çürütücü etki gösterir.

Siz bu yapmak yerine aylarca bekliyorsunuz. Bunları analiz ettirmesi gereken Bilim Bakanınız, “Hissettim montaj olduğunu” diyor; adı “His’li bakan”a çıkıyor. TÜBİTAK’ın başındaki görevliyi alıp Hayvanat Bahçesi’nin müdürünü oraya atıyorsunuz. Sonra oradan da değil, hiç uzmanlığı olmayan yerlerden, vasat zekâya sahip bir insanı bile gülümsetecek bir rapor alıyorsunuz.

– Siz o kaydın montaj olmadığına mı inanıyorsunuz?

CELAL KARA – Bu kayıtların yüzde 100 doğru olduğu kanaatim tam… Zerre kadar şüphem yok.

Başbakan’ın o konuşmaları yaparken, mesela Ankara Çubuk kavşağından geçerken görüntüleri var, baz istasyonu verileri var.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol