'O MAAŞLAR HARAMDIR'

Eski müftü ve CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AKP yakınlarının torpille devlet kadrolarına atanmasına tepki göstererek, “Ömür boyu o makamdan aldıkları maaş haramdır, tövbe edip ayrılmalılar” dedi.

14 Ocak 2015 Çarşamba 12:47
'O MAAŞLAR HARAMDIR'

 CHP Sözcüsü Haluk Koç’un AKP iktidarının üçüncü VIP torpil listesini açıklaması tartışma yarattı. Koç, hukuksuz atamayla Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeden devlet memurluğuna atanan AKP’li bakanlar, milletvekilleri ve yöneticilerin eşi, kardeşi, kızı, oğlu, kuzeni, dünürü, damadı, kayın biraderi, eniştesi, baldızı gibi birçok yakınlarını hangi makamlara atadıklarını tek tek belgeleriyle aktardı.

AKP’nin devlet bürokrasisini aile ve akraba bürokrasisine çevirdiğini dile getiren siyasiler, parti devletinin adımlarının atıldığını ifade etti. Kamu sendikaları ise hukuksuz atamaların gençlerin eğitime ve geleceğe olan inançlarını yok edeceğine dikkat çekti.
Bugün gazetesinden Ömer Ozan’ın haberine göre,  eski müftü ve CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AKP’lilerin yakınlarının KPSS’ye girmeden atandığını ortaya koyan üçüncü VIP torpil listesine ilişkin olarak, “Ömür boyu o makamdan aldıkları maaş haramdır, tövbe edip ayrılmalılar” dedi.
‘TORPİL HAK GASPIDIR’
Torpil listesini sert sözlerle eleştiren Özkes, “Haramdır. Hak gaspıdır.  Ömür boyu o makamdan aldıkları maaş haramdır. Bunların bu görevlerinden ayrılması tövbe etmesi helal kazanç üzere gitmesi lazım. Allah’ın ayetlerin çarptırmak küfürdür” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.01.2015 12:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol