O KASETİ ERDOĞAN YAYINLATTI İDDİASI...

İnternete düşen şok ses kaydında, eski CHP lideri Deniz Baykal'ın internete düşen seks kasetinin Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yayınlandığı ileri sürülüyor.

26 Mart 2014 Çarşamba 11:18
O KASETİ ERDOĞAN YAYINLATTI İDDİASI...

 Yerel seçime 4 gün kala internette şoke eden bir ses kaydı daha yayınlandı. Yayınlanan ses kaydı iddiaya göre Başbakan Erdoğan'a ait. Ses kaydının konusu ise Deniz Baykal'ın, CHP'nin genel başkanıyken istifasına neden olan kaseti.

Youtube'da "DLMKHACK Yapılanması" adlı hesaptan paylaşılan ses kaydı, bir telefon konuşması değil. İddiaya göre bir ortam dinlemesi ve yine iddiaya göre, Başbakan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın hacklenen mailinden alınmış. Yayınlanan ses kaydında, sadece Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin konuşmaları var.

 GÖRÜNTÜLERİN ÇEKİLMESİ VE İNTERNETE VERİLMESİ TALİMATINI ERDOĞAN'IN VERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Konuşmalarda ise iddiaya göre, eski CHP lideri Deniz Baykal'la ilgili internette yayınlanan ve istifasına neden olan gizli kamera görüntüleri var. İddiaya göre, görüntülerin çekilmesi ve internete verilmesi talimatını Başbakan Erdoğan veriyor...

İşte Youtube'da yayınlanan ses kaydında Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen o konuşmalar:

- Maalesef çok edepsiz ve ahlaksız şeyler. Burada bir müdahale olması lazım. CHP işin şirazesinden çıktı.

- Elimizde bu tarz şeyler var yayınlanabilecek belge.... Bunu versem nasıl yaparsınız? İnternet sitelerine mi pas ediyorsunuz? Tabi aslında türlü türlü görüntü var.

- O zaman öyle yapalım, ben şimdi bunu koyayım harddiske de. Ama kayıt çok kötü. Fotomontaj Falan Filan gibi bir şey diyemez mi?

- Bilmiyoruz ki böyle ahlaksız bir adam. Ülke için iyi bir şey değil. Bu ülkede CHP gibi bir partide bunun olması... Aslında evveliyatına ilişkin daha iyi şeyler elde edilse...

- Şimdi yalnız yani bunun süratle bilinmesi lazım.

- Hemen başlayın, hemen şeye yükleyin... Bir yandan bu işin görüntülerini vermek lazım. Bu önemli... Videonun devamını da verelim.

- O halde dediğim gibi... web sitelerinden dünyaya, gerekiyorsa televizyonlardan, belki onlar görüntü vermese de konuşmaları filan verir...

- Bu yayınlanmadı dimi şeyde, öbürü...

- Ama şimdi bu metacafe.com

- Yani şimdi bu istifa adına açıklamaları doğru mu?

- Evet... geçmişi ile ilgili, Kılıçdaroğlu ile ilgili.... Defalarca... CHP belli bir süre... ama hani bu adamlar memuriyetten geldikleri için yarın komplike bir olayı çözmeleri çok zor. Şimdi bunları yüzüne gözüne bulaştırıyorlar. Şimdi kendi içlerinde çatışmaya başladılar.

- CHP bitiyor. Kılıçdaroğlu için de çalışma yapılabilir, ama şey yapılması lazım, gereken dersleri almaları lazım.

- Bunun devamıyla alakalı konu nedir? Ev içi çekim yapabiliyor musunuz?

- Anladım, bizim için ilişkinin şeyi önemli. Bulursanız görüntüsünü konuştuğumuz gibi.

- ... işte o tür şeylerde adım atmak lazım. Görüntü varsa gereği yapılır ama görüntü lazım. Yani bu şeyin farkında artık ilişkinin.


ERDOĞAN, 3 YIL ÖNCE "BUNLAR ÖZEL DEĞİL, GENEL" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, Baykal'ın istifasına neden olan görüntülerle ilgili 2011 seçimleri öncesi 4 Mayıs 2011′de yaptığı bir konuşmada "Bak Hacı Bektaşi Veli diyor ki, eline beline diline hakim ol diyor. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum ama bundan önceki beline hakim olamadı, gitti. Bu özel değil, genel." demişti.

ERDOĞAN, 17 ARALIK SONRASI "BUNLAR BAYKAL'A DA KOMPLO KURDU" DEDİ

Ancak, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası tavrını değiştiren Başbakan Erdoğan, aralık ayında partisinin il başkanları toplantısında "Bu komplonun benzerleri Adnan Menderes'e merhum Erbakan'a Turgut Özal'a ve sayın Baykal'a da yapıldı. Bu komploya sen sert tepki vermezsek Türkiye üzerinde oynan oyunlar devem edecektir." açıklamasında bulundu.

Erdoğan, bu açıklamasını seçim mitinglerinde de sık sık tekrarlıyor. 

BAYKAL: "KOMPLOYU YAPANLARI AÇIKLAYIN"

Erdoğan'ın "komplo" açıklamalarını değerlendiren Deniz Baykal, "Başbakan'ın benimle ilgili tespiti çok önemlidir. Bunun kanıtlanması gerekiyor. İktidarın önünde büyük imkanlar var. Şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı. Bir beklenti yaratılıyor. 3 yıldır ben bunları duyuyorum ancak hiçbir gelişme olmadı. Hala kaset komplosunun yapanların açıklanmasını bekliyorum." demişti.

Baykal, açıklamalarına şöyle devam etmişti:

BAYKAL: "ERDOĞAN'A İNANMIYORUM, İDDİASINI KANITLASIN"

"Referanduma gidilecekti çok kritik bir süreçti ve bunu bir iktidar girişimi olarak görerek açıklama yaptım. Ama Erdoğan'ın sözlerine hala inanmıyorum. İnanmam için kaset iddiasını kanıtlaması lazım."

"Cemaate inandım. Olayın gerçekleşmesinden sonra Fethullah Gülen'e çok yakın birisi beni arayarak. Kaset komplosunu kınadıklarını ve Türk siyasetinde önemli bir yerim olduğunu söyledi. Açıkçası buna inandım."

BAYKAL: "ERDOĞAN, MEYDANLARDA BANA DEDİKLERİNDEN ŞİMDİ UTANIYORDUR"

"Erdoğan'ın komployu seçim malzemesi yapmasına onun adına üzüldüm. Başbakan meydanlarda bana dediklerinden şimdi eminim utanıyordur."

BAYKAL'IN İSTİFASINA NEDEN OLAN GÖRÜNTÜ

6 Mayıs 2010'da, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen gizli görüntüler internette yayınlandı ve siyaset dünyasında büyük bir kriz yarattı.

Olayın ardından 4 gün boyunca sessizliğini koruyan Baykal, 10 Mayıs 2010'da canlı yayında 'kasetteki görüntüler' için komplo dedi, hükümeti suçladı ve genel başkanlıktan istifa etti. Baykal'ın son sözleri ''Hakkınızı helal edin, ben ediyorum'' oldu.










yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.03.2014 11:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol