'O GÜN YAPTIKLARIMDAN TİKSİNİYORUM'

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N 1K programına katıldı. Gülten Kaya, "Gezi itiraz ruhudur. Ahmet Kaya itiraz ruhunun içinde de olurdu Diyarbakır'da da olurdu" dedi. Şarkıcı Serdar Ortaç, programa telefonla bağlanarak o günlerde yaptıklarından dolayı pişmanlık duyduğunu açıkladı.

21 Kasım 2013 Perşembe 10:57
'O GÜN YAPTIKLARIMDAN TİKSİNİYORUM'

 Siyasetin gümdeminde Devlet Bahçeli hariç herkesin Ahmet Kaya'yı el üstünde tuttuğu bu günlerde, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya konu hakkındaki görüşlerini 5N 1K'da açıkladı.

GÜLTEN KAYA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Programa telefonla bağlanan Gülten Kaya, "Tabi şaşkınlıkla izliyorum ve üzülerek söylemekteyim ki konuşmalar konunun içini boşaltmaya yönelik. Siyasetin gübndemine gelmesi çok normal. Türkiye bu konuyu daha önce hiç konuşmadı, şimdi konuşulması sağlıklıdır. Konuşulurken medyadan bir isteğim var içini boşaltmadan konuşursanız daha iyi olur. Telefonla yayına bağlananlar bu konularda ne gibi görüşleri vardır. Bu ülkede hukuk olsaydı ve ciddiyetle işlenseydi bu 14 yıl sonraya kalmazdı. Dava açılsın diye bir meselem yok Ahmet Kaya'nın da böyle isteği olmazdı. Biz çozukların daha demokratik bir ülkede gözlerini açmasını isteriz. Hukukun doğru işlemesi ve tarihin doğru yazılması gerektiğini düşünüyorum. Ahme Kaya'nın aklı merkez dışında duran hayatı doğru şekilde yaşamak isteyen herkesin yanındaydı. Gezi itiraz ruhudur. Ahmet Kaya itiraz ruhunun içinde de olurdu Diyarbakır'da da olurdu. Başbakan Erdoğan, Ahmet Kaya'nın naaşının Türkiye'ye götürülmesi konusunda benimle daha önce de iletişime geçti. Teşekkür ediyorum bu hassasiyetinde dolayı çok teşekkür ediyorum ama tarih bize rağmen yazılır Ahmet Kaya orada olmuş burada olmuş ne olursa olsun bu ülke ayıplarıyla yüzleşsin. Ahmet Kaya Fransa'da kalacaktır." dedi.

"KENDİMDEN TİKSİNİYORUM"
Gülten Kaya'nın programa bağlanmasından önce telefonla canlı yayına katılan Serdar Ortaç, "O günlerde Kürtçe merhaba demek bile yasak gibiydi, kendimi o görüntülerde seyrettikçe tiksiniyorum" dedi.

Serdar Ortaç'tan sonra ünlü oyuncu Berna Laçin de telefonla programa katıldı. Programa telefonla bağlanan Berna Laçin, "Ben Çarkıfelek sunuyordum, Mehmet ali Erbil rahatsızlanmıştı. Burada bir linç kampanyası var. Benim şahidim Maradona'ydı, programa o konuk olarak katılmıştı. Program çok geç bitmişti, ödülümü almak için 5 dakikalığına uğradım. Yerlerde tabak kırıkları vardı ama ben konuyu bilmiyordum. İçeri girince toplu ödül için beni sahneye davet ettiler. Başbakan'ın sözlerini üstüme alınmadım. Ben Gezi Parkı'na gittim. Ahmet Kaya'ya çatal bıçak atanlar arasında olmadım" dedi.

Ferdi Tayfur, "Ben o gece oradaydım. İbrahim Tatlıses'le aynı masada oturuyordum. Öyle bir kargaşa olduğunu duydum. Bize uzak bir masaydı. Ne olduğunu pek anlamadık. Bugün baktığımızda cok üstüne gidildiğinden dolayı malzeme olmuştur. Türklerle Kürtler kardeştirler, onları ayıramazsınız" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.11.2013 10:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol